Print Recipe

Reteta mea cu matcha

o reteta de primavara cu bezea crocanta si o crema pufoasa
Prep Time30 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 30 mins
Course: Dessert
Servings: 8

Ingredients

  • 150 grame albus de ou la temperatura camerei
  • 300 grame zahar obisnuit (nu farin) pentru bezea
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • 250 grame mascarpone
  • 250 grame frisca
  • 350-450 grame capsuni proaspete pe care le tocam in bucatati
  • 1 lingurita matcha
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 7-8 bucati capsuni proaspete pentru decor
  • 200 grame zahar pudra pentru crema

Instructions

  • 1. Preparam bezeaua astfel: se adauga zaharul si albusurile intr-un vas de ceramica curat si se amesteca cateva minute. Se pune vasul pe foc deasupra unui vas care clocoteste (bain-marie) si continuam sa amestecam pana se topeste zaharul. Atentie trebuie sa tinem vasul doar cateva minute (maxim 5) . Vasul se ia dupa foc si se porneste mixerul sau robotul de bucatarie la viteza maxima pana se obtine consistenta de bezea.
  • 2. Bezeaua se coace la temepratura de 100grade timp de o ora cu usa cuptorului intredeschisa pentru ca aceasat sa ramana alba (nu sa se ingalbeneasca)
  • 3.Crema se prepara extrem de simplu prin adaugarea intr-un vas a celor trei ingrediente: frisca, zaharul pudra si mascarpone. Se bat impreuna la viteza mare. Cand s-au intarit se adauga capsunile tocate si pudra de matcha.
  • 4.Decoram  dupa propria imaginatie