Print Recipe

Eclere parfumate

O reteta simpla, usor de preparat,delicioasa, fara zahar!
Prep Time20 mins
Cook Time25 mins
Course: Dessert
Cuisine: French
Servings: 8

Ingredients

  • 250 ml apa
  • 150 grame faina
  • 100 ml ulei
  • 4 buc oua
  • 250 ml lapte dulce
  • 30 grame amidon
  • 2 plicuri Grecostevia
  • 1 cutie frisca

Instructions

  • 1.Primul punct si cel mai important este realizarea cojilor pentru eclere. Se pune apa intr-un vas impreuna cu uleiul si un prf mic de sare.
  • Cand apa incepe sa fiarba se adauga toata faina odata si se amesteca rapid cu lingura. e opreste focul si se incorporeaza rapid faina.
  • Se ia vasul de pe aragaz si se pune pe o suprafata rece. Se adauga rand pe rand oualele, rand pe rand cu amestecare dupa fiecare.
  • Crema astfel obtinuta se toarna intr-un pos si se fac gogosile pe tava tapetata cu hartie de copt
  • Crema de lapte este extrem de usor de facut. In laptele rece se adauga amidonul, se pune pe foc si cand se ingroasa este gata. Se ia de pe foc si se adauga unul sau doua pliculete de Grecostevia pentru indulcire.
    Crema de lapte se poate amesteca rece cu frisca sau se pune in ecler si peste ea frisca, in functie de preferinte.