Reteta mea cu matcha
o reteta de primavara cu bezea crocanta si o crema pufoasa
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 30 minutes mins
- 150 grame albus de ou la temperatura camerei
- 300 grame zahar obisnuit (nu farin) pentru bezea
- 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
- 250 grame mascarpone
- 250 grame frisca
- 350-450 grame capsuni proaspete pe care le tocam in bucatati
- 1 lingurita matcha
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 7-8 bucati capsuni proaspete pentru decor
- 200 grame zahar pudra pentru crema
1. Preparam bezeaua astfel: se adauga zaharul si albusurile intr-un vas de ceramica curat si se amesteca cateva minute. Se pune vasul pe foc deasupra unui vas care clocoteste (bain-marie) si continuam sa amestecam pana se topeste zaharul. Atentie trebuie sa tinem vasul doar cateva minute (maxim 5) . Vasul se ia dupa foc si se porneste mixerul sau robotul de bucatarie la viteza maxima pana se obtine consistenta de bezea.
2. Bezeaua se coace la temepratura de 100grade timp de o ora cu usa cuptorului intredeschisa pentru ca aceasat sa ramana alba (nu sa se ingalbeneasca)
3.Crema se prepara extrem de simplu prin adaugarea intr-un vas a celor trei ingrediente: frisca, zaharul pudra si mascarpone. Se bat impreuna la viteza mare. Cand s-au intarit se adauga capsunile tocate si pudra de matcha.
4.Decoram dupa propria imaginatie