Reteta mea cu matcha & bezea crocanta si-o crema fina

Reteta mea cu matcha este despre bezea crocanta, o crema fina de mascarpone cu capsuni in care am adaugat un strop de matcha pentru efectul sau extraordinar.

Provocarea aceasta a venit din partea celor de la Vegis.ro – de unde eu imi fac frecvent cuparaturile online – si de la Niavis.

Reteta mea cu matcha & bezea crocanta si-o crema fina

Capsunile si bezeaua au fost mereu printre favorite atunci cand am ales sa pregatesc o reteta. In fiecare primavara cand pietele incep sa se umple de fructele dulci si zemoase, mai incerc cate o reteta noua, mai schimb ceva la cea veche sau o  regandesc intr-un alt mod, astfel incat sa aduc ceva nou sau o savoare mai deosebita.

De aceea reteta mea cu matcha este genul acesta de reteta reinventata, o reteta veche, dar noua in acelasi timp prin adaugarea unui ingredient surpriza: matcha.

Reteta mea cu matcha

o reteta de primavara cu bezea crocanta si o crema pufoasa
Prep Time30 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 30 mins
Course: Dessert
Servings: 8

Ingredients

  • 150 grame albus de ou la temperatura camerei
  • 300 grame zahar obisnuit (nu farin) pentru bezea
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • 250 grame mascarpone
  • 250 grame frisca
  • 350-450 grame capsuni proaspete pe care le tocam in bucatati
  • 1 lingurita matcha
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 7-8 bucati capsuni proaspete pentru decor
  • 200 grame zahar pudra pentru crema

Instructions

  • 1. Preparam bezeaua astfel: se adauga zaharul si albusurile intr-un vas de ceramica curat si se amesteca cateva minute. Se pune vasul pe foc deasupra unui vas care clocoteste (bain-marie) si continuam sa amestecam pana se topeste zaharul. Atentie trebuie sa tinem vasul doar cateva minute (maxim 5) . Vasul se ia dupa foc si se porneste mixerul sau robotul de bucatarie la viteza maxima pana se obtine consistenta de bezea.
  • 2. Bezeaua se coace la temepratura de 100grade timp de o ora cu usa cuptorului intredeschisa pentru ca aceasat sa ramana alba (nu sa se ingalbeneasca)
  • 3.Crema se prepara extrem de simplu prin adaugarea intr-un vas a celor trei ingrediente: frisca, zaharul pudra si mascarpone. Se bat impreuna la viteza mare. Cand s-au intarit se adauga capsunile tocate si pudra de matcha.
  • 4.Decoram  dupa propria imaginatie 

Reteta mea cu matcha este pentru cei care iubesc aroma capsunilor si gustul usor astringent al ceaiului matcha.

Innainte de-a prepara aceatsa reteta va sfatuiesc (daca nu sunteti obisnuiti cu gustul ceaiului matcha) sa faceti un matcha-latte cu un lapte vegetal de preferinta pentru a testa gustul personal. In felul acesta cantitatea de matcha pe care o adaugati in acest preparat va fi dozata in functie de dorintele personale.

Ce este matcha si care sunt beneficiile utilizarii sale

Matcha este originar in China folosita din  secol IX initial ca si  medicament pentru vindecarea unor boli. Calugării budiști zen din Japonia au descoperit adevarata sa valoare  in secolul  XII-lea, matcha fiind acea frunza de ceai care este crescuta in umbra, evitandu-se astfel procesul de fotosinteza. Din acest considerent frunzele de matcha sunt de culoare inchisa, bogata in clorofila.

Recoltarea frunzelor se face manual si cu mare atentie, iar protectia fata de oxidare este asigurata ulteriro de un jet de abur.

„Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți, care au un rol important in lupta impotriva radicalilor liberi si care  stimuleaza detoxifierea organismului”.

Beneficiile ceaiului de matcha

*efect anticancerigen datorita cantitatii mari de antioxidanti

*stimuleaza metabolismul avand un rol detoxifiant

*imbunatateste memoria  datorita faptului ca are de 5 ori mai multa L-teanina decat ceaiul verde

*imbunatateste nivelul energetic al organismului

*scade LDL colesterolul in mod indirect

*imbunatateste imunitatea

Sper ca v-am tentat si pe voi cu reteta mea cu matcha si v-am convins cat de usor se poate prepara.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Daca e desert cu bezea, e de incercat.

  2. Răspunde

    Foarte misto reteta! Nu m-aș fi gândit la o asemenea combinație de matcha cu căpșuni!

  3. Răspunde

    Ce apetisant arata, am si eu in plan un desert cu acest ingredient.

  4. Răspunde

    Foarte interesanta reteta. Pana acum n-am indraznit sa fac niciodata bezea. Parca imi faci curaj sa incerc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *