„Inmultirea plantelor” ~ Editura Casa

Cartea:”Inmultirea plantelor

Numar pagini: 92

Editura: Casa

Colectia: Gradina noastra

Autor: Enrica Boffelli, Guido Sirtori

Iubesc gradina plina cu flori si arbusti, verdele acela care iti zambeste din primavara si pana in toaman cand trece treptat in ruginiul acela de chihlimbar.

Insa o gradina frumoasa nu apare asa dintr-o data, fara munca. Dar ce ar fi munca intr-o gradina daca n-ai avea cunsotinte despre cum sa o ingrijesti?

„Inmultirea plantelor” ~ Editura Casa

Inmultirea plantelor , multiplicarea vegetativa, precum si diferitele tehnici de inmultire, sunt prezentate pe larg in aceasta carte. Practic inveti tot ce ai envoie pentru a obtine noi palnte pornind de la planta-mama sau de la copacul existent deja.

Tehnicile de inmultire cele mai des utilizate sunt:

~prin drajoni

~prin stoloni

~plantarea de rizomi sau bulbi si divizarea acestora

~prin diferite tehnici de marcotaj

Poate cele mai importante capitole din aceasta carte, in aceasta perioada a primaverii, sunt cele referitoare la altoirea pomilor.

In carte sunt expuse tehnicile de altoire:altoirea in ochi sau in scutisor, in inel cu mugur sau cele in despicatura: plina, englezeasca, laterala, triunghi sau in coroana.

De modul in care altoim copacii roditori depinde foarte mult cultura urmatoare pe care o vom avea de la acel pom.

„Inmultirea plantelor”  de la Editura Casa este despre dragostea pentru natura si viata in verde-viu

Mi-au placut foarte mult explicatiile pe care le-au dat autorii in aceasta carte si imaginile extrem de sugestive. Pentru ca nu-i asa?! „O imagine face cat 1000 de cuvinte!” Iar atunci cand cele 100 de cuvinte sunt insotite de imagini perfect surprinse, de o calitate extraordinara, atunci poti spune ca ai gasit combinatia perfecta.

Este adevarat ca o aprte din notiuni le cunosteam (cum sa inmultesc violeta africana), altele le stiam doar pe jumatate (de exemplu cum sa inmultesc begoniile) insa nu stiam exact cum sa inmultesc capsunii prin stoloni.

Mi-am completat si notiunile despre diferite tipuri de drajoni si am invatat cateva tehnici noi pe care nu le cunosteam pana in prezent.

Urmeaza inmultirea muscatelor si altoirea unor mici pomisori din gradina. Straturile de zarzavaturi deja incep sa se formeze si intreaga gradina incepe sa prinda viata.

 

Voua va place sa „mesteriti” in gradina?

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Cartea asta e perfecta pentru sotul meu, lui ii plac florile si plantele, mai toata ziua sta si le bibileste… eu sincer nu am prea dau in vant

  2. Răspunde

    Recunosc, la capitolul flori sunt destul de paralela! Dar cred ca aceasta carte i-ar fi utila vara-mii, ea e mare fana

  3. Răspunde

    Imi place ideea de a avea o gradina si de a cultiva diverse, dar daca as avea, nu stiu daca m ar tenta sa ma ocup 😂

  4. Răspunde

    Daca invatam sa inmultim plantele, putem face economie de multi bani.

  5. Răspunde

    Daca as avea casa si gradina, cu siguranta mi-ar placea sa am floricele si sa ma ingrijesc de ele.

  6. Răspunde

    Cu siguranta e nevoie de ceva cunostinte ca sa putem ingijiri corespunzator o curte cu flori si plante. Asa ca aceasta carte mi se pare tare utila.

  7. Răspunde

    Mi-ar fi de mare folos si mie aceasta carte! Cu siguranta o voi cumpara.

Leave a Reply

Lasă un răspuns