Vasco, ghidul meu personal pentru calătorii de neuitat

V-ați intrebat cum ar fi dacă in permanență ar exista un ghid care să vă insoțeasca in călătorii? Cum ar arăta o vacanță pe cont propriu care să vă aducă mai aproape de localnici, de atmosfera aceea caldă și de obiceiurile specifice locului?

Mereu am ales să plec in diferite călătorii având un ghid ca și însoțitor pentru că mi-era teamă de necunoscut. Mi-era teamă că nu pot să mă descurc cu cei din jurul meu, că nu găsesc destinația exactă. Hotelul, muzeul sau micile cafenele despre care citisem candva, puteau fi la o stradă distanță și eu chiar să trec fară sa le observ.

Vasco, ghidul meu personal pentru calătorii de neuitat

Mi-am dorit mereu un ghid personal. Cu toate acestea, simțeam că nu o persoană era cea de care aveam nevoie, nu cineva care să mă ducă in locuri necunoscute era ce-mi lipsea. Voiam cumva o traducere instant a indicațiilor locale care să mă ajute sa descopăr singură acele locuri speciale pe care mi le doream.

În urmă cu doi ani, am decis să-mi cumpăr o autorulotă cu care sa pot explora zone mai puțin turistice, zone in care să găsesc tradițiile și modul în care trăiesc alți oameni. Trebuie să recunosc că primele călătorii le-am făcut in România, tocmai pentru că mă temeam de barierele lingvistice.

Așa am ajuns să descopăr Vasco, cel care a devenit ghidul meu personal pentru viitoarele calătorii de neuitat.

Chiar dacă autorulota mea este dotată cu un sistem de încalzire, iarna  aceasta nu a fost pentru noi o perioadă propice calătoriilor. Nu s-a concretizat nici o vacanță și parcă totul se rezuma la planuri amănate.

Primăvara ne-a adus însa o invitație la Festivalul Lalelelor din Istanbul, așa că ieșim din hibernare pe patru roți direct spre Turcia.

Obiectivele sunt deja stabilite. Sultanahmet, Moscheea Albastră, Hipodromul, Fântâna Kaiser Wilhelm, Obeliscul Egiptean, Coloana Șerpuită, Sf. Sofia, Basilica Cisterna.

Este primul an în care am un  traducător instant care să mă ghideze prin locuri necunoscute, care să-mi fie alături chiar si in acele moschei in care să pot întelege inscripțiile printr-o simplă fotografie.

Vasco prezinta funcția Photo translator  si un card SIM încorporat, astfel încăt nu trebuie să-mi fac griji pentru conexiunea la internet pe care in Turcia nu o am avut-o niciodată.

E ca și cum aș avea un translator imagine care să mă facă  să înteleg totul in propria mea limbă.

Festivalul lalelelor din Istanbul este anul acesta în perioada 1-30 aprilie, lalelele fiind un simbol cultural important al Turciei și se desfașoara în Parcul Emirgan.

Sunt milioane de flori în jurul carora vor avea loc concerte, expoziții de artă și alte evenimente culturale.

Alături de Vasco poți sta liniștită pentru că traduce conversații multilingve pentru până la 100 de persoane, prin traducere  simultană.

Nu vei rata nici o explicație din partea expozanților locali cu ajutorul ghidului personal, Vasco.

Vasco, ghidul meu personal pentru calătorii de neuitat

Și dacă tot întelegi cu ușurință limba turcă poți să participi și la Festivalul Internațional de Film de la Istanbul care se desfășoară în perioada 7-18 aprilie.

Acum totul este mai simplu să întelegi nu doar limba ci și cultura și tradițiile locale și sa-ți faci cu ușurința noi prieteni pentru ca Vasco traduce vocal în 76 de limbi străine.

Este modul tău de-ați face prieteni din orice țară pentru ca limba vorbită nu mai reprezintă un obstacol!

Acest articol a fost scris pentru proba 2 – Spring SuperBlog 2024.

                                                                                                                                                    Notă – fotografii din arhiva personală și Vasco

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns