Acasa este locul in care sufletul poate zambi

Intr-o lume in care privim fiecare detaliu intr-un mod arogant, intr-o lume in care avem alegeri diferite, ACASA reprezinta linistea, confortul, simplitatea si intoarcerea la origini.

Acasa este locul in care sufletul poate zambi

Au trecut aproape trei ani de cand locuim in noua noastra casa. Stau pe veranda cu o ceasca de cafea in mana si ma amuz cand aud in departare cum scartaie oblonul vecinului.

Imi amintesc acum, cu nostalgie, vechiul apartament in  care fiecare pas din noapte era facut cu mare grija pentru a nu o trezii pe mama. Parchetul era de-o seama cu bunica si fiecare parte din el parea sa sopteasca povesti.

Cand eram mica imi imaginam cum soriceii fac petrecere sub acele bucati de lemn, ori de cate ori auzeam in intunericul noptii cate un scartait scurt. Mai tarziu, am aflat ca era doar catelul care isi schimba brusc pozitia de somn. Si cu toate acestea, inca imi vin in cap povestile pe care le scorneam despre soriceii dansatori.

Sorbesc usor din ceasca de cafea si privesc parchetul.

Primul gand, atunci cand ne-am facut casa, a fost sa renunt la aceasta idee, doar pentru ca ma temeam de acel scartait. Mi-a trecut repede. Nu aveam cum sa renunt la parchet! Era ca si cum nu m-as fi simtit acasa.

Aveam nevoie de parchet de lemn, ceva durabil, care sa-mi aminteasca de copilarie, care sa transforme locul acesta in ceva unde sufletul meu sa poata zambi.

Am inceput sa ma documentez si sa caut parchet ecologic, din lemn masiv, care sa corespunda cu cerintele mele, cam exigente, dupa parerea mesterilor care lucrau la casa mea.

Nu puteam sa ma prezint intr-un magazin si sa cer un parchet care „nu scartaie”. Trebuia sa stiu exact cum cer si sa ma raportez la o calitate premium asa cum am facut cu toate materialele alese.

Recunosc ca teama mea cea mai mare a fost legata de incalzirea in pardoseala pe care o aveam deja montata. Nu eram convinsa ca acea caldura constanta pe care o am in pardoseala nu va afecta suprafata parchetului ales.

Aveam deja cateva cataloage pe care le rasfoaiam parca nesigura pe alegerile pe care urma sa le fac. Nu ma ajuta cu nimic ce-mi transmiteau cei din jur si auzeam parca undeva intr-un colt un mic scartait.

Salvarea mea a venit, cand la o aniversare, am facut cunostinta cu Georgiana Enache care mi-a spus clar si raspicat sa aleg  un parchet de calitate. In fond, odata ales, parchetul nu-l schimbi peste cativa ani. Avea dreptate!

Alma pentru ca meriti ce e mai bun!

Imi doream pentru noua mea casa ceea ce e mai bun. Am vazut rand pe rand mai multe tipuri de parchet.

Trebuie sa recunosc ca atunci cand ai doar cateva tipuri de parchet din care sa alegi, decizia vine cumva mult mai rapid. La Alma Parchet am descoperit atat de multe varietati incat m-am blocat.

Sa fie dublustratificat, triplustratificat?! Esenta autohtona sau exotica?! Parchet  curb sau parchet cu 22 de straturi de finisaj?! Model cu design Versailles, parchet Chevron sau Herringbone?!

Profesionistii de la Alma Parchet au fost cei care mi-au dat sfaturile cele mai pertinente, asa ca am ales varianta unui parchet masiv.

Chiar si asa a fost o decizie grea intre anumite specii de lemn: merbau, iroko, teak, doussie.

Daca specia lemnului este mai importanta din punct de vedere al designului pe care l-ai ales pentru casa ta, durabilitatea si clasa de selectie sunt aspecte pe care le stabilesti impreuna cu profesionistii de la Alma Parchet.

Clasa de selectie este cea care se refera la numarul de noduri sau de fisuri, la aspectul final al lemnului. Astfel, poti alege un parchet rustic daca intregul design al casei tale este in aceasta tendinta si atunci numarul de noduri este mai mare. In schimb, varianta select este cea care asigura cea mai mare uniformitate.

Dimensiunile, latime si grosimea parchetului ales trebuie sa tina cont si de suprafata in care se va monta parchetul. Si daca tot discutam de montaj, trebuie sa mentionez ca acesta a fost realizat de catre specialistii Alma, asa ca nu mi-am mai facut nici un fel de griji.

Acum, la trei ani distanta, stiu ca am primit cele mai bune sfaturi si am facut o alegere inteleapta. Parchetul ales contureaza cumva ce va urma in casa in care vei locui.  Acasa este locul in care sufletul poate zambi!

 

Articol scris pentru Proba 1 Spring Super Blog 2024 – Alma Parchet

 

 

 

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns