Pledoarie pentru cea mai frumoasa vacanta

Secretul unei vacante reusite pare a fi cumva predictibil, insa alegerea destinatiei schimba putin situatia.

Pledoarie pentru cea mai frumoasa vacanta

Pentru ca vara nu exista pentru mine fara briza marii sau mangaierea valurilor, anul acesta ma vad cumva intr-un mic impas. Am vazut plajele din Spania, Grecia, Turcia, Tunisia, Bulgaria si Romania si nu ma pot decide care este cea mai frumoasa sau cea mai speciala alegere pe care sa o fac pentru  vacanta vara 2019.

Asa ca am plecat in cautarea unor comori (inca nedescoperite poate) la un mare Targ de Vacante.

Un turist oarecare sau vacanta prin ochii unui „travel blogger”

Zeci de firme isi prezentau pe rand ofertele si toate te atrageau cu ideile si preturile cele mai avantajoase. Am facut turul intregului targ.

La un stand era prezentata Grecia in toata splendoarea sa, iar Creta era atat de frumoasa incat ma transpuneam usor-usor in nisipul roz pe care calcasem in urma cu trei ani.

La un alt stand Bulgaria parca striga dupa mine amintindu-mi de valurile spumoase si de copilariile pe care le facusem in urma cu un an pe topoganele de apa.

Turcia a fost intr-adevar alegerea noastra de ani si ani. Mesele impunatoare, spectacolele care se desfasurau in fiecare seara nu aveau cum sa nu te duca cu gandul la vacanta.

Insa privirea mea a ramas lipita de un panou mare pe care scria: vacanță cu Christian Tour”. 

Si in acel moment prin fata ochilor mei s-au derulat toate vacantele pe care le-am petrecut impreuna. Mi-am amintit de camilele din Tunisia si de aerul acela fierbinte care parca-mi persista si acum in nari, de acel ghid care ne-a purtat prin toate locurile nestiute si ne povestea cu atata pasiune despre traditiile si obiceiurile acelor zone.

Am deschis ochii doar pentru o secunda, dar am vrut sa-i inchid la loc pentru ca parca in fractiuni de secunde totul se derula intr-un magic decor.

  • -Doriti sa va prezentam oferta noastra? Un sejur 2019 v-ar interesa sau poate o oferta personalizata?
  • -Sunt putin indecisa. Nu pentru ca nu as cunoste serviciile agentiei, ci pentru ca inca nu stiu daca Turcia sau Grecia.
  • O pledoarie pentru cea mai frumoasa vacanta sau servicii prezentate in cele mai fine detalii

  • -Lefkada „un drum spre fiecare vis” cu ape cristaline si plaje cu nisipul auriu va asteapta, o imagine care ramane in suflet multi ani.
  • -Am fost acolo si-mi amintesc cu mare drag de Egremni si Milos unde am facut intr-o seara de vara windsurf, in timp ce Andrei incerca sa am tot convinga pentru kitersurfing. Trebuie sa recunosc ca am ramas cumva datori si am promis ca ne intoarcem in aceasta zona.
  • -Dar Turcia are ceva spectaculos in ea… nu stiu daca plajele sunt de vina, servirea ireprosabila sau serviciile extraordinare. Stiu insa ca ma atrage in fiecare an. Si cu fiecare an, cu fiecare vacanta, ma simt tot mai atrasa de Turcia.

  

Si pentru ca uneori cand gandesti cu voce tare, cineva te si aude…

-Vacantele nu ar trebuii niciodata sa se limiteze la un singur sejur intr-o vara.

Am intors capul si atunci l-am recunoscut pe Cristi, ghidul nostru din vara trecuta cu care am petrecut multe pahare la piscina si am dansat bellydance.

-As vrea sa cred ca-mi vii cu oferta tentanta?!

-Nu eu,Christian Tour  o face! Tu trebuie doar sa spui :”DA!” De restul ne ocupam noi!

 

Cand alegerile tale iti trezesc amintiri placute, sentimente sau trairi, nu mai ai nevoie de alte oferte, nici macar de alta pledoarie pentru cea mai frumoasa vacanta. Pentru ca in acel moment TU stii exact care este destinatia perfecta.

 Articol scris pentru Spring SuperBlog2019

Fotografii din arhiva personala din Turcia si de pe site-ul Christian Tour.

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns