Un magNET cu aroma de cafea

O iubire de-o vara sau un magNET cu aroma de cafea, ori poate sa-i spun „dragoste la prima vedere” printre aburii unui espresso.

Oricum as numi-o, povestea noastra de dragoste incepea cumva simplu si banal cu replica: „te invit la o cafea?!”

Un magNET cu aroma de cafea

Pe Andrei l-am cunoscut intamplator intr-o seara  de vara, cand nici unul dintre noi nu era tocmai pregatit pentru o noua relatie. Venise sa-i aduca niste documente unei prietene, ceva acte care trebuiau semnate in acea zi si nu „suportau” nici o amanare.

Eu sosisem pentru cateva ore in Bucuresti, iar ea, prietena mea cea mai buna din liceu, pe care n-o mai vazusem de ani buni venise sa bea o cafea cu mine.

Ne povesteam in cele mai mici amanunte iubirile si pasiunile pe vremuri, iar acum, ne revedeam cu nostalgie si ne aminteam copilariile adolescentei.

-Am adus documentele si nu vreau sa va deranjez.

 • -Ah, dar nici un deranj Andrei, ea este prietena mea cea mai buna Jasmine.

 • Nu stiu daca sosirea lui Andrei in acel moment a fost o simpla coincidenta cu aburii acelui espresso care abia ce ajunsese la masa noastra, nu-mi amintesc prea clar daca privirea lui a fost cea care a oprit timpul pentru o secunda sau era doar acel moment, un magNET cu aroma de cafea.
 • Pentru ca l-am simtit putin stingher, sau poate pentru ca parfumul lui il stiam parca de o vesnicie, ori poate pur si simplu asa au vrut in acel moment sa se alinieze Planetele, am adaugat repede:
 • -Hai Andrei, te invit la o cafea!
 • Si Andrei, din politete sau pur si simplu asa a simtit el acel magNET, n-a venit cu argumente sau scuze. A acceptat pur si simplu o invitatie banala sau chiar formala.

Cand cafeaua nu are gust sa mai adaugam putin…

Cafeneaua unde eram noi avea un stil putin mai diferit. Nu era doar un loc unde se serveau „dulcegarii” in arome parfumate de cafea. Putei sa iei si pranzul sau cina in acel local, asa incat pe fiecare masa exista si cate o oliviera, sare, zahar, scobitori.

Si cum cafeaua noastra era servita fara zahar l-am rugat pe Andrei sa aduca de la masa vecina recipientul.

Galant, m-a intrebat cam cat doresc pentru ca era un recipient cam ciudat, asemanator cu un mic ibric din care curgea in fir subtire praful alb.

A pus putin, cam cat sa-i confere o intensitate mai mare gustului aromat.

 • -Nu stiu, dar parca mai trebuie putin…e prea amara sau sunt eu putin cam obosita, dar nu e deloc dulce cafeaua aceasta.
 • Prietena mea, care mereu a baut cafeaua fara nici un pic de zahar (si pe care de fiecare data am invidiat-o din acest motiv) imi spunea ca era perfecta.
 • Iar el mai adauga putin…si inca putin si …
 • Intr-un final am chemat ospatarul sa-mi „dea socoteala” de ce cafeaua mea nu este deloc buna, comparativ cu cea a pritenilor mei.

Deconspirarea

Momentul in care am aflat toti cu stupoare ca „micul ibric” nu ascundea zahar ci…sare, a facut ca seara noastra sa se prelungeasca in hohote de ras.

***

 • – Iti amintesti iubita seara de espresso cu sare?
 • – Da… cand au trecut 10 ani?! am zis eu, cu ochii in ceasca de cafea.
 • – As spune ca pe noi chiar ne-a unit ca un magNET cafeaua. Si pentru ca saptamana viitoare sarbatorim aniversarea aceasta speciala, m-am gandit sa fie cu aroma de cafea. Sa luam un espressor.
 • – Dar un espressor bun este putin cam scump si nu stiu daca ne permitem acum financiar, mai ales ca urmeaza sa vina si bebelusul in familia noastra. Prioritatile se schimba si cafeaua noastra va ramane pe locul doi.

magNET.ro sau aroma de cafea proaspat rasnita

 • – Stiu ca prioritatea va fi bebelusul, dar mai stiu ca pentru noi cafeaua ramane cea care ne-a legat cumva. Am gasit in acest  magazin online magNET.ro cele mai bune promotii la espressoare. As merge pe varianta acestui  Espressor automat Philips, care ajusteaza intensitatea aromei, are afisaj tactil intuitiv si in plus are si un sistem de reglare a rasnitei ceramice in 12 trepte.

 • – Are si sistemul acela de spumare a laptelui care-mi place mie?
 • – Da… si in plus sistemul de curatare si detartrare este automat. Si mai are ceva! Un sistem numit Aroma Seal care pastreaza intacta aroma boabelor de cafea, reducand zgomotul rasnitei pentru ca bebelusul nostru sa nu fie trezit la prima ora a diminetii.
 • -Iubire, s-ar putea ca bebelusul sa se trezeasca innaintea noastra.

Am ras amandoi si ne-am gandit la bebelusul care urma sa vina, un magNET cu „discreta” aroma de cafea.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns