Vegeta, fie ea sub forma de pliculete sau cuburi, este mereu prezenta in bucataria mea. De cele mai multe ori Jasmine prefera ciorba acra (dar acra bine de tot) in locul unei supe. Eu sunt fix opusul ei, dar aceasta este o alta poveste.
Astazi vreau sa va arat o reteta extrem de simpla a unui bors clasic cu carne de curcan.
Un bors perfect de curcan alaturi de Vegeta
Pentru ca noi crestem in propria gospodarie pui si curcani (suntem norocosi sa beneficiem de carne bio) dar si legume de sezon, pot spune ca borsul nostru are un gust „prea bun, prea ca la tara”.
Ingrediente:
♥ pulpa de curcan
♥ legume: ardei capia , dovlecel, morcovi, doua rosii proaspete, cartofi, radacina de patrunjel, dar si frunze de patrunjel si leustean proaspat cules din gradina
♥ un cub de Vegeta gust de gaina
♥ 2 lingurite de Vegeta Bors cu verdeata
♥ sare – dupa gust
Cum preparam Borsul de curcan
- 1.Pentru ca eu am folosit pulpa de curcan din propria gospodarie si pentru ca am dorit sa mancam carnea cat mai bine fiarta, am apelat la oala sub presiune unde am fiert carnea pentru 20 de minute. Am dezosat-o si am taiat-o in bucati mai mici (Jasmine prefera sa fie carnea facuta bucatele in ciorba)
- 2.Am spalat legumele si le-am taiat: cuburi cartofii si dovleceii, rondele morcovii si radacina de patrunjel si cubulete mici ardeiul capia.
- 3. Am adaugat toate ingredientele in oala si am lasat la foc mic. Cand totul era aproape gata am facut un suc proaspat din cele doua rosii si le-am adaugat. Am pus sare dupa gust si am adaugat cubul de Vegeta – gust de gaina. Dupa cateva minute am adaugat si borsul Vegeta cu legume. La final, dupa ce am stins focul, am adaugat o mana zdravana de patrunjel si leustean (noua ne place cu multa verdeata).
- Pofta buna!
- Va las si varianta de printat daca doriti sa o salvati!
Bors de curcan
Ingredients
- 1 buc pulpa de curcan
- 2 buc ardei gras capia
- 1 buc dovlecel
- 4-5 buc cartofi
- 1 buc morcov
- 1 buc radacina de patrunjel
- 1 buc cub Vegeta de pui
- 2 lingurite Vegeta bors clasic sau cu verdeturi
- verdeata patrunjel si leustean
- sare dupa gust
Instructions
- Pentru ca eu am folosit pulpa de curcan din propria gospodarie si pentru ca am dorit sa mancam carnea cat mai bine fiarta, am apelat la oala sub presiune unde am fiert carnea pentru 20 de minute. Am dezosat-o si am taiat-o in bucati mai mici .
- Am spalat legumele si le-am taiat: cuburi cartofii si dovleceii, rondele morcovii si radacina de patrunjel si cubulete mici ardeiul capia.
- Am adaugat toate ingredientele in oala si am lasat la foc mic. Cand totul era aproape gata am facut un suc proaspat din cele doua rosii si le-am adaugat. Am pus sare dupa gust si am adaugat cubul de Vegeta – gust de gaina. Dupa cateva minute am adaugat si borsul Vegeta cu legume. La final, dupa ce am stins focul, am adaugat o mana zdravana de patrunjel si leustean
Comments
Ioana M
30 septembrie 2019Foarte buna e Vegeta!
mihaelanistor
30 septembrie 2019Nu am facut niciodata bors, dar cu ajutor de la Vegeta, as incerca.
Bratu Gabriela
30 septembrie 2019clar sunteti norocosi, as vrea si eu sa cresc macar 2-3 legume, sa imi satisfac pofta. adevarul e ca si eu sunt ca jasmine, imi plac mai mult ciorbele decat supele in ultima vreme!
De la sex la dragoste
30 septembrie 2019Cred ca este minunt borsul facut cu produse de la tara. Pacat ca nu mai pot sa mananc carne de pasare, una din sechelele din timpul sarcinii ce inca se mentine de vreo 3 ani si jumatate…
Georgiana Sabina
30 septembrie 2019Noi n am folosit niciodata si asa ne am invatat.
Camelia
30 septembrie 2019Mama folosește uneori borș în supe, eu mai rar 🙂
Rodica Mihaela
1 octombrie 2019Si mama mea foloseste bors si face un bors de gaina absolut delicios.
Rokolla
1 octombrie 2019Uite capana acum nu am facut bors din pulpa de curacan. Am mai incercat din gaturi, din spinari, dar asa nu. Am sa-ti urmez sfatul si sa vad cum va fi