Activitati pentru cei mici cand stam acasa

Perioada de izolare este dificila atunci cand nu ai idei cum sa-ti petreci timpul. Cu atat mai mult cu cat cel mic s-a plictisit de vechile jucarii.

Poate ca prima saptamana a fost cea in care toti s-au bucurat ca au scapat de scoala si de lectii. Simteau nevoia de libertate, de absenta temelor mult prea multe si a orelor prea obositoare.

Dar dupa prima saptamana deja toate jucariile au devenit neimportante si ideea de „izolare” pentru multi a inceput sa devina parte a constientizarii unei situatii complicate.

Activitati pentru cei mici cand stam acasa

Pentru ca situatia se prelungeste si numarul mare de cazuri noi ne indeamna sa ramanem cat mai distantati, m-am gandit sa vin astazi cu cateva idei de activitati pentru cei mici atunci cand stam acasa.

♥ Fa un puzzle! ♥

Indiferent de varsta celui mic exista astazi o multime de idei si de modele cu numar de piese adaptat varstei celui mic. Acest lucru il va determina sa-si dezvolte abilitatea de-a memora si atentia.

Despre modelul pe care fetita mea l-a facut in aceasta vacanta fortata poti sa citesti → aici.

♥ Roteste jucariile ♥

Daca toate jucariile sunt puse intr-un cos, cu siguranta acestea nu vor mai parea la fel de interesante. O solutie ar fi ca o parte din ele sa fie cumva „ascunse” pentru ca cel mic sa „uite” putin de ele.

Dupa doua saptamani de absenta acestea vor fi mult mai interesante.

♥ Invatati ceva nou in fiecare zi ♥

Cu siguranta daca i-ai explica celui mic ca in perioada de izolare trebuie sa faca lectii sau teme va avea o negare si va respinge idee de la bun-inceput.

Daca in schimb va primi in fiecare zi cate o fisa sau doua cu diferite activitati totul va parea mult mai simplu.

LaRalu am gasit o astfel de „culegere” : „Culegere 500 fise educative alb negru si color pentru copii isteti„.

Culegerea este structurata pe capitole  astfel incat in fiecare zi poti sa folosesti o alta tema:

1. Coloreaza si invata culorile.
2. Cele 4 anotimpuri.
3. Uneste puncte, deseneaza si coloreaza.
4. Din lumea celor care nu cuvanta. Cunoste si coloreaza.
5. Legume si fructe.
6. Cifrele de la 1 la 10.
7. Literele alfabetului.
8. Exercitii logice.
9. Matematica distractiva.
10. Engleza pentru cei mici.
11. Fise de decupat.
12. Mijloace de transport.
13. Instrumente muzicale.
14. Meserii.

Printezi doar fisele pe care consideri ca le poate face cel mic intr-o zi.

Odata aleasa tema respectiva incerca sa faci o zi speciala legata doar de aceasta activitae. Va intelege mult mai usor si va aprofunda totul cu mai multa usurinta.

Daca de exemplu alegi ca intr-o anumita zi sa lucrati fise se invatarea culorilor, incerca sa le gasesti si aplicabilitate practica.

Dupa colorarea fisei respective se pot face exercitii cu diferite obiecte din casa care sa semene cu ceea ce el a colorat.

La fel si in cazul numerelor.

Cei mici vor intelege mult mai bine si vor lucra fisele ca fiind parte din activitatea zilnica gasindu-le extrem de atractive, o joaca diferita in fiecare zi.

Un mod placut si util de-a petrece timpul acasa si de-a asimila lucruri noi pe care ar fi trebuit sa le faca la scoala.

Pentru ca  scoala de acasa este o modalitate pe care cei mici o vor percepe intr-un mod diferit, dar placut aceasta  „Culegere 500 fise educative alb negru si color pentru copii isteti” este cea mai utila solutie.

Tu la ce tip de activitate te gandesti pentru cel mic in aceasta perioada de izolare?

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Eu nu am deloc rabdare cu puzzle-urile dar jucam jocuri de societate, sau pe consola, facem exercitii de dictie, invatam engleza pe aplicatia Duolingo, desenam,.ne uitam la filme si ne jucam cu mingea in casa.

 2. Răspunde

  Daca as avea copil, l-am implica în toate activitățile casnice, pe langa joaca, miscare și lectura.

 3. Răspunde

  Super toate sugestiile, sunt perfect de acord cu ele. ❤️

 4. Răspunde

  Bine ca fie-mea e mare, nu stiu cum s-au descurcat mamicile sa tina ocupati in casa nazdravanii care ar fi alergat altfel pe afara.

Leave a Reply

Lasă un răspuns