Bugetul casei mele

Imi place organizarea. Imi place sa ma organizez in tot ceea ce fac si pentru diferitele activitati pe care le fac am agende cat mai vesele si mai colorate.

Bugetul casei mele

Cand am vazut aceasta carte-agenda la Editura Casa am stiut exact ca este ceea ce-mi trebuia.

 

Ai avut si tu senzatia ca „s-au dus banii” rapid si realizezi la sfarsitul lunii ca nu stii exact pe ce anume?

Mie mi s-a intamplat de cateva ori sa imi pun astfel de intrebari si sa realizez ca poate am cheltuit bani pe anumite lucuri de care nu aveam neaparat nevoie sau poate am avut momente in care am cheltuit mai mult decat trebuia.

„Bugetul casei mele” este despre cum sa-ti organizezi veniturile si cheltuielile in fiecare luna din an.

Cartea-jurnal este organizata pe fiecare luna in parte, nefiind datata. Practic poti incepe aceasta carte-jurnal in orice an, in orice luna din an.

Este un mod de organizare si de constientizare a tuturor veniturilor si cheltuielilor.

In prima parte sunt „veniturile” pentru ca mai apoi sa existe evidenta cheltuielilor referitoare la utilitati:apa, gaz, abonament TV sau internet, incalzire, adica cheltuielile noastre comune.

In tabelul aferent acestor cheltuieli sunt lasate si alte rubrici precum si „diverse” pentru ca fiecare are anumite utilitati specifice sau facultative.

Bugetul casei mele

O pagina speciala este dedicata chetuielilor cu cei mici:cresa, scoala, bani de buzunar sau rechizite. Si ina ceasta situatie avem restul paginii cu multe spatii libere pentru a completa fiecare .

Trei pagini, in fiecare luna, sunt dedicate cheltuielilor cu alimente, astfel incat sa putem tine o evidenta exacta in aceasta directie.

O pagina din fiecare luna este dedicata:

-cheltuieli de transport – si aici putem trece cheltuielile referitoare la consumul de carburant, taxi, bani cheluiti cu diferite calatorii ocazionale sau abonamentul pe un anumit traseu, atunci cand folosim transportul in comun.

-servicii medicale, medicamente – este pagina dedicata imbolnavirilor ocazionale sau a serviciilor medicale pe care le platim sau, in cazul celor cu afectiuni cronice, o eidenta exacta a banilor care se duc in sectorul numit:”sanatate”

-imbrcaminte, incaltaminte, articole de folosinta indelungata

-divertisment, sport – unde putem nota abonamentul la sala, sau diferite locuri de agrement unde mergem cu regularitate sau ocazional. Putem aici sa notam banii pe care-i cheltuim cu diferite ocazii sau cu anumite evenimente la care participam.

 

Utimele pagini sunt cele referitoare la cheltuielile ocazionale.

Finalul lunii se incheie cu balanta de veniuri-cheltuieli si economii.

Eu, sunt cea careia ii palce sa-si faca notite si sa noteze toate nimicurile. Imi palce sa tin astfel de evidente si sa vad cat am putut economisii intr-o luna pentru vacante. Si rubrica de final mi se pare cea mai potrivita pentru acest lucuru.

Va place sa aveti o astfel de carte-jurnal?

 

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Foarte tare! Nu știam ca se găsește o asa agenda de organizare a bugetului. E mult mai ușor asa sa ții evidenta banilor! Mulțumesc pentru recomandare!

 2. Răspunde

  Nu stiam de existenta unei astfel de carti jurnal. Eu folosesc doua agende in care imi trec cheltuielile lunare si lista cu cele 5 lucruri de cumparat in fiecare an.

 3. Răspunde

  Cat de tare, mi se pare o idee foarte buna pentrucei ce vor sa si monitorizeze veniturile

 4. Răspunde

  Eu am un excel pe drive cu scurtătura atât de telefonul meu cât și pe al soțului și pe laptop… Și avem și calculele făcute direct… Și facem și economie ca nu mai dam bani pe agenda 😂😂😅
  P

 5. Răspunde

  Foarte bună ideea acestei cărți -jurnal! Eu sunt foarte organizată (nu e lipsă de modestie) dar am agende pe care îmi planific cam tot ce se poate.

 6. Răspunde

  Ar fi bine de tinut un jurnal al cheltuielilor, asa am afla unde se tot duc banii.

 7. Răspunde

  Chiar mi-ar fi de mare ajutor, in ultima vreme am impresia ca cheltui bani si nu stiu pe ce.

 8. Răspunde

  Foarte ingenios acest jurnal. Cred ca mi-ar prinde tare bine, caci m-a apucat de tinut o evidenta mai amanuntita la cheltuieli.

Leave a Reply

Lasă un răspuns