Gradina mea a inceput sa produca atat de multe bunatati incat nici nu prea mai ajung sa fac cumparaturi la piata. Sunt fericita sa gatesc cu roadele din gradina mea, simplu si gustos.
Astazi m-am gandit sa va arat o reteta simpla de cartofi noi, la cuptor, pentru ca este sezonul lor.
Cartofi noi la cuptor
Fiind o cultura bio, fara ingrasaminte chimice si nefortata, cartofii mei sunt de dimensiuni reduse. Dar, acest fapt ii face si mai gutosi si mai plini de savoare. Din acest motiv am ales sa-i gatesc cu tot cu coaja
Ingrediente:
-cartofi noi albi, rose sau cum preferati
-ulei de masline
- -sare, piper
- -optional: ierburi aromate
-
Preparare:
Am spalat foarte bine cu un buretel nou coaja acestora si i-am feliat pe rotund. I-am lasat in apa rece pentru cateva minute, apoi am scurs apa si am repetat acest proces de cateva ori pentru a elibera din amidon.
I-am lasat la scurs pentru cateva minute apoi i-am pus intr-un bol adanc si le-am adaugat condimentele si sarea. Am amestecat bine iar la final am adaugat putin ulei de masline.
I-am pus in vas la cuptorul preincalzit pana s-au rumenit frumos.
La final, am obtinut o portie savuroasa de cartofi, usor crocanti, cu un gust incredibil de bun.
Se pot servi ca atare, ca si garnitura, se poate adauga usturoi sau patrunjel verde tocat.
De data aceasta eu am preferat sa adaug o cantitate ‘zdravana’ de branza veche de oaie.
Leave a Reply