Programul Work and Travel pentru studenti

Programul StudentsExperience Work and Travel USA pentru studenti este modalitatea de-a experimenta ceva nou.

Majoritatea studentilor aleg in vacanta de vara sa se angajeze. Multi aleg plaja din Mamaia  ca ospatari sau barmani, insa castigul lor nu se ridica la acelasi nivel ca al studentilor care aleg Work and Travel.

Dar sa va povestesc ce reprezinta StudentsExperience.ro Work and Travel.

Work and Travel SUA

Un program de schimb cultural in care studentii, indiferent de anul de studiu, masteranzi sau chiar si cei aflati intr-un doctorat, pot aplica un CV, iar in acea vacanta de 3 luni, vacanta universitara pot beneficia de un loc de munca „sezonier”.

„Visul American”, cel la care cei mai multi viseaza doar este doar la un clik distanta.

Ce trebuie sa faci pentru a aplica la Work and Travel USA?

~ realizeaza un CV cat mai complet pentru ca astfel cei care urmeaza sa te angajeze sa aiba cat mai multe informatii despre tine

~ nu pleca cu gandul ca „doar unii reusesc” pentru ca acesta este un program in care si TU poti fi cel care sa aiba parte de un astfel de program

~ fi sincer atunci cand completezi acest CV pentru ca doar astfel reusesti sa obtii cu adevarat ceea ce ti-ai propus

~ completeaza-ti corect dosarul

~ pregateste-te sa muncesti cu adevarat daca vrei sa castigi cat mai mult

~ interesati-va cum este zona in care ajungeti si daca exista posibilitatea de-a avea un second job

~ cel mai bine ar fi sa mergi impreuna cu unul sau doi prieteni pentru ca vorba aceea „cand sunt doi puterea creste” iar ajutorul reciproc este net superior. De altfel si distractiile se dubleaza iar locurile care urmeaza sa le vizitati sunt mult mai frumoase decat in fotografii.

~nu porni in aceasta aventura cu prejudecatile unor experiente anteriore ale altor colegi; fiecare are parte de experientele proprii

~ poti aplica ulterior pentru internship usa

~ informeaza-te in legatura cu locurile pe care le poti vizita si profita cat mai mult de tot ceea ce-ti ofera locul in care ai ajuns.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

 

 Adresa Ambsadei României în SUA, precum şi numărul sponsorului din program care se ocupă de voi sunt aspectele cele mai importante de care trebuie sa tineti cont cand plecati intr-o astfel de aventura.

Cititi contractul si plecati lamuriti cu toate aspectele; nu lasati lucruri nelamurite in mintea voastra pentru a nu crea confuzii ulterioare.

Intoarce-te cu o valiza plina de amintiri frumoase si cu banii pe care-i meriti din plin!

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns