Criterii pentru alegerea celor mai bune lumanari parfumate

Alegerea  unor lumanari parfumate de buna calitate ne poate influenta starea de spirit datorita impactului olfactiv. Daca dorim sa adaugam mediului nostru o stare de relaxare, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte innainte de-a face alegerea cea mai potrivita.

Criterii pentru alegerea celor mai bune lumanari parfumate

Cel mai important criteriu de care trebuie sa tinem cont este materia prima din care sunt confectionate lumanarile.

Cu siguranta alegerea unor lumanari din ceara naturala sau a unor lumanari din ceara de soia vor avea un impact olfactiv mult mai placut. In plus, lumanarile din ceara de soia nu elibereaza substante toxice in momentul arderii.

Pe eticheta fiecarui producator sunt notate ingredientele care se afla in compozitia produsului finit. De aceea, acest mic detaliu poate face diferenta intre un produs de buna calitate si unul sintetic.

In momentul arderii unei lumanari confectionate din materiale sintetice, mirosul placut al uleiurilor esentiale prezente in compozitia acestora, va fi inlocuit de fumul inecacios.

Chiar daca in momentul deschiderii unei lumanari sintetice va parea ca are un parfum placut, dupa aprindere acesta va diminua foarte mult.

In cazul lumanarilor confectionate din ceara de soia, parfumul se mentine pe intreg procesul de ardere. In plus, lumanarile confectionate din ceara de soia ard mult mai incet si nu provoaca alergii.

Un alt criteriu important de care trebuie sa tinem cont in alegerea unor lumanari parfumate este  tipul de fitil pe care acestea il contin. Cel mai important este alegerea unui fitil din bumbac. Acesta va crea in momentul arderii un bazin de ceara curata lenta, va arde „curat” fara sa emane fum.

Lumanarile bath and body works pe care le-am tot cautat la recomandarea unei prietene, intrunesc toate aceste calitati.

Eu am ales o varianta mare, de 411 gr. Miroase chiar si fara sa fie aprinsa. Insa, in momentul aprinderii, in cateva minute, intreaga camera este invaluita intr-un parfum sublim.

Personal imi plac lumanarile care vin in recipiente de sticla cu capac. In acest fel pot sa ma bucur la fiecare reaprindere de parfumul placut pe care-l au acestea.

Aromele mele  preferate sunt dulci, gurmande, sau florale, dar acest aspect este doar o chestiune de gusturi personale.

 

Tu pe care le preferi?

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Eu le aleg pe cele care au un ambalaj mai deosebit.

 2. Răspunde

  Mersi pentru sfaturi! Eu incerc sa ma orientez dupa miros, sa fie din soia si apoi tin cont de alte criterii…aspect sau ceva deosebit (daca au fitil de lemn spre exemplu).

 3. Răspunde

  Îmi plac mult lumânările parfumate cu arome de flori, dar și cele care au un design aparte. În ultimul timp, cumpăr tot mai multe,așa că sugestiile tale minunate îmi sunt de folos.

 4. Răspunde

  Si mie imi plac lumanarile parfumate si am inceput sa-mi fac stoc, pentru ca in ultima vreme se cam ia curentul.

 5. Răspunde

  ador lumanarile parfumate! ba m-am apucat si eu sa fac cateva! pe acestea de la bath&body nu le-am incercat, insa le am pe lista!

 6. Răspunde

  Îmi plac lumănarile parfumate și le aleg pe cele etice care nu sunt toxice.

 7. Răspunde

  Imi aleg aroma lumanarii decorative in functie de anotimp, de dispozitie, dar am si unele preferate cum ar fi vanilia si portocala.

 8. Răspunde

  Eu îmi aleg lumânările după aromele și culorile lor. Am un material despre lumânări și cum să le folosesc pentru anumite lucruri, pe zile, culori, arome și locul în care sunt așezate.
  Mulțumesc pentru informații!

 9. Răspunde

  Eu am multe de la Yankee, miros foarte plăcut, ador aromele de vanilie. 😊

 10. Răspunde

  Imi plac lumanarile parfumate, in special cele in ambalaj de sticla si facute din ingrediente cat mai naturale.

 11. Răspunde

  Nu mi-am luat pana acum nici o lumanare de la ei insa asa ma bate gandul. Adevarul e ca sunt cam scumpe si parca nu as da atat dar tot ma ”risc” odata :))

 12. Răspunde

  Foarte utile sfaturile oferite. Voi tine cont de mentiunile facute pe viitor

Leave a Reply

Lasă un răspuns