„De Craciun fii mai bun”…sau mai bine fii bun tot timpul anului!

„De Craciun fii mai bun…” circula intr-un timp si inca mai circula, preluata si tot perpetuata in fiecare decembrie aceasta replica de parca bunatatea este o „moneda de schimb” pe care o achiti cumva sa-ti „speli pacatele” la sfarsit de an.

Nu stiu de unde a pornit intreaga „nebunie”, insa stiu ca oamenii buni nu se limiteaza la astfel de fapte doar in luna decembrie, nu au nevoie de „aprecieri” sau de „laude”;  o fac pentru ca asa simt ei.

Poti  face fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – singura platformă de donații fără comision!

Sunt persoane care ar face o donatie in aceasta perioada a anului, poate si din considerentul apropierii Craciunului, poate si pentru ca  replica „De Craciun fii mai bun” a intrat cumva in vocabularul nostru comun de multi ani, insa nu stiu exact cum si cui sa faca o astfel de donatie.

Intr-adevar, mediatizarea faptelor bune este mult prea mica comparativ cu toate lucrurile negative care sunt prezentate pe fiecare post de televiziune iar atunci cand un ONG porneste un proiect prin care se obtin diverse donatii online majoritatea se gandesc „ce afaceri sunt in spate?!”.

BCR a lansat impreuna cu Euplatesc.ro – Bursa Binelui – singura platforma  online din Romania unde se pot face donatii fara comision, indiferent de valoarea acestora.

Pornind pe ideea de crowdfunding sau „finantarea participativa de catre multime”, BCR a reusit sa sustina impreuna cu noi, toti cei care participam la astfel de activitati de voluntariat, proiecte importante.

Astfel, s-a realizat mediatizarea intr-un mod frumos si curat a proiectelor, lasandu-se totul „la vedere”, adica toti cei care sustin o anumita cauza pot vedea cati bani s-au strans pentru acel proiect.

Sumele pot fi chiar modice, pornindu-se de la 5 lei (pana la 1000 de lei) fiecare putand participa cu ceea ce poate pentru a sustine o cauza nobila. Mai mult, BCR  sustine acest proiect nepercepandu-se nici un fel de comision. In aceasta situatie daca suma pe care o donezi este de 5 lei ea va ajunge intreaga in contul proiectului beneficiar.

„Pe Bursa Binelui profitul se măsoară în recunoștință și recunoaștere, faptele bune sunt contorizate zilnic prin Indicele de Fapte Bune care măsoară tranzacțiile cu faptele bune ale jucătorilor de pe Bursa Binelui”

Acţiunea de fundraising  sau strângerea de fonduri incepe cu BCR la Bursa Binelui!

Dar cum se poate realiza o astfel de donatie?!

~Iti alegi proiectul pentru care doresti sa faci donatia si  iti creezi un cont pe platforma online.

~ Plata se poate realiza direct online, indiferent la ce banca ai cardul emis, nu exista comision pe care sa-l platesti suplimentar

~Dupa completarea datelor personale de pe card se realizeaza plata simplu ca si cum ai cumpara ceva de pe orice magazin online.

"Fii bun ori de cate ori este posibil. Intotdeauna este posibil!" Dalai Lama

Putem face un Craciun mai fericit unor copii cu nevoi speciale sau  celor institutionalizati, cei care se simt atat de singuri in aceste zile in care noi avem familia alaturi.

Toti vorbesc despre schimbare. Toti critica actiunile celorlalti din jur, toti vor schimbare.

Insa schimbarea se face incepand cu noi-insine! Schimbarea este in noi!

Ia atitudine si nu ramane nepasator!

Arata ca-ti pasa! Implica-te! Un click-distanta pentru a face un copil fericit, pentru a aduce zambetul unor oameni nevoiasi, pentru a ajuta un spital sau a oferii hrana si adapost animalelor strazii.

Alegerea iti apartine!

Alegerea mea a fost aceasta:

A ta care este?!

 

„Binele facut la nevoie ti-l rasplateste Dumnezeu inzecit cand nici nu te gandesti…”- Mircea Eliade

Articol scris pentru proba 23 din SuperBlog2018

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns