Dor de poezii sau „Poezii si pasteluri” de Vasile Alecsandri

Cartea: „Poezii si pasteluri „

Autor: Vasile Alecsandri

Numar pagini: 96

Varsta recomandata… pentru toate varstele

Unde gasim cartea? Pe Libris.ro

Am comandat aceasta carte (care are un pret modic) pentru dorul de poezii adevarate…cum citeam odata, candva.

Astazi putini mai citesc din autorii romani, cu atat mai putin poezie. Este adevarat nici la scoala nu se mai preda atat de frumos si nici profesori asa dedicati nu prea mai sunt. Si nu cred ca este vorba neaparat de salariile din invatamant, ci de dragostea pentru literatura.

Prea grabiti, prea obositi, uitam sa ne oprim pentru cateva minute asupra lucrurilor care ne aduc caldura in suflet.

 

 

 

 

Astazi vreau sa va aduc in prim-plan o carticica de poezii de Vasile Alecsandri si sa va amintesc ca el este si autorul poemului-cantec: „Hora Unirei”

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decizivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.„- Wikipedia, enciclopedia liberă.

Poezii si pasteluri” de Vasile Alecsandri

Dar revenind la cartea noastra de poezii si pasteluri de Vasile Alecsandri de pe Libris.ro , vreau sa va spun ca sunt o serie de poeme extraordinar de frumoase, perfecte pentru gura-sobei.

 

Pentru ca acum este „Sfarsit de toamna” si imediat „sora” mai mare a acesteia „Iarna” vine cu „Soarele, vantul si gerul” atat de puternic incat „Dimineata” „La gura sobei” cartea de poezii a lui Vasile Alecsandri sa fie cea pe care s-o putem rasfoi in voie „La gura sobei” in timp ce „Bradul” din camera ne va asculta minunatele versuri.

Si n-as putea sa inchei fara sa va las cateva versuri:

„Ziua scade; iarna vine, vine pe crivat calare!

Vantul suiera prin hornuri, raspandind infiorare.

Boii rag, caii necheaza, cainii latra la un loc

Omul, trist, cade pe ganduri si s-apropie de foc.”

Sfarsit de toamna

Cartea cu poezii si pasteluri se poate comanda pe Libris.ro si costa doar 6 lei.

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Nu am iubit niciodata poeziile. Motivul ar putea fi: la scoala ne punea sa comentam versurile si mi se parea mai greu decat sa fac un rezumat al unui roman, de exemplu. Poezia poate avea mai multe nuante si fiecare o percepe in felul lui. Recunosc multe titluri din cuprinsul cartii, sunt foarte frumoase si imi aduc aminte de momentele in care le citeam, de bunavoie si nesilita de nimeni. 😀

 2. Răspunde

  O carte minunata! Ma bucur sa vad ca se pune accentul pe clasicii romani.

 3. Răspunde

  nu am prea fost fana a poeziilor la viata mea, singurul pe care l-am agreeat a fost bacovia. poeziile sunt destul de complexe, au o anume nuanta si fiecare le percepe altfel

 4. Răspunde

  Nu am citit foarte multe carti de poezii dupa ce am terminat scoala, dar anul trecut m-am apucat in joaca sa scriu poezii si spre surprinderea mea chiar am reusit.

 5. Răspunde

  Articolul tau imi aduce aminte de bunicul meu ca am fost recent la el si isi luase o carte de poezii si ma indemna sa o iau si eu dar l am refuzat, asta pentru ca desi scriu poezii, nu prea cotesc poezii.

 6. Răspunde

  Imi plac cartile de poezii, dar din pacate nu am nici una.

 7. Răspunde

  Nu am mai citit de muuult timp poezii, chiar e o idee buna sa ma mai relaxez.

 8. Răspunde

  Mi-am propus anul acesta să citesc mai multe poezii, as vrea sa reiau Eminescu, Alecsandri, Bacovia.

 9. Răspunde

  Mi-ai adus aminte de copilarie cu aceste poezii. N-am mai citit de foarte mult timp o poezie

 10. Răspunde

  Cred ca nu exista poezie de Alecsandri pe care sa nu o fi citit, in copilarie. O sa i le iau si Amirei.

 11. Răspunde

  Am sa le-o recomand si eu elevilor mei. Libris are un pret foarte bun pentru acest volum de versuri! Multumesc pentru idee!

 12. Răspunde

  Nu pot sa spun ca poeziile au fost punctul meu forte si totusi imi era dor de o poezie. Chiar sunt placute poeziile scrise de Alecsandri.

 13. Răspunde

  Eu am plasat acum o comanda cu carti de parenting, suntem in criza cu cea mica ca nici nu mai stiu cum sa ma comport cu ea 🙂

 14. Răspunde

  Doar 6 lei? imi place ca mereu pe Libris gasesc orice carte, au mereu promotii si transport gratuit 🙂

Leave a Reply

Lasă un răspuns