Eu si Mos Craciun

Cartea de astazi: „Eu si Mos Craciun

Autor: Matt Haig

Cartea se poate comanda pe: Libris.ro

Categoria: Literatura Universala

Editie: Cartonata

Nr. pagini: 304

Titlu Original: Father Christmas and Me

Traducator: Cristina Jinga

„Eu si Mos Craciun” scrisa de Matt Haig, face parte din trilogia cartilor de Craciun, alaturi de „Un baiat numit Craciun” si „Fetita care a salvat Craciunul”.

„Eu si Mos Craciun”- scurta prezentare

Amelia Wishart, aceeasi fetita care este protagonista cartii „Fetita care a salvat Craciunul” este cea care dup cei doisprezece ani petrecuti in Londra, se muta in „alta parte”.

Aceasta „alta parte” cum o numeste Amelia este cumva intr-un mi orasel numit Elfhem, care „nu se afla nici macar pe harta”, undeva mai departe de Laponia.

In acest oras, care este de fapt un „sat mai mare” exista niste fiinte mai speciale:elfi. Si pentru ca „atunci cand esti inconjurat de elfi, nu elfii sunt creaturile ciudate, neobisnuite. Nu. Ci tu esti

Mary Ethel Winters, cea care era ingrijitoare la azilul unde era inchisa Amelia, iar Mos Craciun „rosea de fiecare data cand se uita la ea”.

Amelia este cea care doreste sa-i ajute pe cei doi sa se casatoreasca. Mary devine Mama Craciun  cand Mos Topo spune:va declar CASATORITI! Pentru ca asa se casatoreste lumea in Elfhelm, razand impreuna in acelasi moment, in mijlocul unei ceremonii de nunta”.

Mos Vodol, elful cel rau a cautat in tot acest timp sa impiedice ceremonia. A smuls cu privirea chiar si paharul de mur-pitic din mana lui Mos Craciun si l-a aruncat la picioarele Ameliei, insistand ca aceasta nu apartine acestei lumi, a elfilor.

Mos Craciun a salvat intreaga situatie si dansul a reinceput.

Amelia incepe primul an la „scoala elfa”. Fiecare clasa avea un nume: Clasa Chiciura, Clasa Turta Dulce, Clasa Sanie cu Zurgalai si Clasa Vasc.

Au loc multe peripetii frumoase in aceasta lume magica si am sa va las pe voi sa descoperiti citind aceasta carte de la Libris.ro.

Vreau doar sa va mai las un  citat grozav  care mi-a placut enorm din aceasta carte, un citat spus chiar de Mos Craciun:

„Cartile, a zis Mos Craciun, sunt cele mai grozave daruri dintre toate. Nimic altceva nu se compara cu ele”

Alege cartea preferata de la Libris.ro si fa-ti cel mai frumos cadou in acest Craciun Magic!

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Un cadou dragut de sarbatori!

 2. Răspunde

  Nu este un cadou mai potrivit la un pret decent, Prin intermediul cartilor, poti trai 1000 de vieti si aventuri de pe canapea!

 3. Răspunde

  Foarte buna cartea. Am citit-o in perioada sarbatorilor si mi-a placut mult

 4. Răspunde

  Sunt de acord cu Mos Craciun: Cartile sunt cele mai frumoase daruri pentru ca te ajuta sa calatoresti, sa visezi, sa inveti, sa devii un om cu multa imaginatie.

 5. Răspunde

  Ce dragut, am tot vazut cartea asta prin librarii.

 6. Răspunde

  A fost seria mea preferata, am adorat fiecare carte!

Leave a Reply

Lasă un răspuns