Miere, fructe si iaurt pentru o gustare sanatoasa

Miere ecologica  di Melio de la Apidava a fost sursa de inspiratie, prin provocarea placuta venita din partea Brander, pentru micul-dejun din aceasta dimineata!

Ingrediente:

♥ miere ecologica de la Apidava di Melio- 2 lingurite

♥ Iaurt cu fructe sau simplu – in functie de preferintele personale (eu ama les un iaurt cu fructe)-5-7 linguri

♥ fructe proaspete de sezon – in cazul meu capsuni si afine

♥ nuci sau alte seminte: eu am ales nuci romanesti (5-6 bucati) si seminte de chia – o lingurita; am mai adaugat si cativa fulgi de cocos

 

Intr-un bol de adauga iaurtul, iar la suprafata sa se pun fructele (daca sunt mai mari se baie in bucati), semintele si nuca de cocos.

In aceasta perioada capsnuile nu sunt foarte dulci. Pentru ca parfumul lor ne-a facut sa cumparam din piata aceste fructe ne-am gandit sa le adaugam un plus de „dulceata” naturala si de aceea am optat pentru  o miere Bio de „chihlimbar” din „inima Transilvaniei” de la APIDAVA.

Stiati ca...?!

Apidava vine de la cuvantul dac "dava" care insemana asezare sau locuinta fortificata?!

"Apis" este un cuvant de origine latina care insemana miere?!

Este un mic dejun sau o gustare sanatoasa pe care eu as consuma-o zilnic.

 

Miere Bio –  solutia ideala cand dorim sa indulcim fructele celor mici!

Uneori fructele nu au o dulceata aparte iar cei mici evita sa le consume din aceata cauza. Mierea ecologica este alternativa perfecta atunci cand dorim sa aducem un plus de vitamine si minerale in alimentatia noastra(in cazul in care nu exista alergii la produsele stupului)

Iubesc primavara cu zambetul soarelui, cu zecile de flori ale copacilor care te imbie cu pafumul lor, cu zumzetul albinutelor harnice si cu fructele proaspete si aromate.

Voua va plac astfel de combinatii la micul dejun?

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns