„Plante aromatice in gradina si bucatarie” este cartea de care ai nevoie atunci cand vrei sa experimentezi anumite arome in bucatarie,dar si sa descoperi retete ingenioase. Tot din aceasta carte vei afla care sunt cerintele acestora pentru a putea fi cultivate in propria noastra gradina.
Cartea:” Plante aromatice in gradina si bucatarie”
Autor: Megyeri Szabolcs – Liptai Zoltan
Numar pagini:156
O carte din colectia: camara bunicii.
Plante aromatice in gradina si bucatarie
Cel mai probabil in aceasta carte o sa gasiti plante aromatice pe care le utilizati intr-un mod frecvent. Mararul, patrunjelul busuiocul sau salvia va sunt cunoscute cu siguranta.
Altele precum: maghiranul, asmatuiul sau tarhonul sunt poate prea putin utilizate in bucataria voastra si merita descoperite.
Vreau sa va povestesc doar cateva aspecte legate de cele mai cunoscute: mararul si patrunjelul. Pe restul va las pe voi sa le descoperiti rasfoind aceasta carte de la Editura Casa.
Plante aromatice in gradina si bucatarie: mararul.
Asa cum va spuneam, in prima parte a fiecarui capitol sunt cateva aspecte legate de planta. Planta tanara are nevoie de semiumbra pentru ca mai apoi, planta matura sa necesite insorire mai puternica. Aceeasi situatie si cand ne referim la udarea acesteia.
Semintele germineaza la intuneric si la o adancime de cel putin 2 cm.
Intrebuintarea mararului in bucatarie:
♣ mararul proaspat are o cantiate mare de uleiuri volatile si de aceea se adauga in mancaruri la sfarsitul fierberii pentru o aroma mai intensa. In acest fel isi pastreaza proprietatile si elibereaza cantitatea de uleiuri volatile.
♣ confera un gust deosebit preparatelor de branza, a cascavalului
♣ este un condiment deosebit pentru carnea fiarta sau gatita la abur
♣ mararul proaspat se pastreaza bine in frigider timp de 4 zile in timp ce varinata uscata se poate pastra pana la 3-4 luni
La finalul acestui capitol gasiti doua retete delicioase cu marar: „Supa crema de castraveti cu galuste de branza feta” si „Friptura de cod cu arpacas in sos tomat”.
Plante aromatice in gradina si bucatarie: patrunjelul
♣ un condiment excelent pentru supele de carne, pentru aperitive calde sau reci, branzeturi
♣ majoritatea legumelor merg bine cu patrunjelul in mancare
♣ bogat in vitamina C si E, caroten, ptasiu si fier
Retetele prospuse sunt delicioase: „Supa crema de cascaval cu patrunjel si ciuperci prajite” si „Rulada de sunca in piscot cu patrunjle”.
O carte deosebita intr-un format de exceptie pe care va invit sa o descoperiti la Editura Casa.
Comments
ioana.m
26 noiembrie 2019Cautam un cadou pentru mama de Mos Nicolae si e tare greu sa ii iei ceva. Cartea aceasta i se potriveste ca o manusa. Ca de obicei, prezinti niste chestii bestiale!
Georgiana Sabina
26 noiembrie 2019Chiar mi se pare foarte interesant articolul, sunt multe plante aromatice despre care habar n am.
mihaelanistor
26 noiembrie 2019Am inceput sa folosesc si eu tot mai mult ierburi aromatice si mancarea este mult mai gustoasa.
Adriana Ivan
26 noiembrie 2019Chiar pare deosebită. O voi adăuga și eu într-o comandă viitoare.
barbierucristina
26 noiembrie 2019O carte numai buna daca vrei sa ai in gradina ta plante potrivite pentru mancaruri delicioase.
ruxandrahappylittlethings
26 noiembrie 2019Eu tot descopăr din ce în ce mai multe plante aromatice. Mă încântă majoritatea.
Gabriela Corina
26 noiembrie 2019O carte care n-ar trebui sa lipseasca din nicio casa!
Rokolla
26 noiembrie 2019Foarte utila cartea. Cred ca as avea si eu nevoie de ea ca sa ma informez si eu putin despre ele
Rodica Mihaela
27 noiembrie 2019Si noi folosim plante aromatice, dar doar pe cele comune si foarte cunoscute, de cele exotice nu ne atingem pentru ca nu stim sa le dozam cum trebuie.