Pofta buna, minte struna

Ca medic, am facut o adevarata pasiune pentru nutritie si de aceea caut sa ma documentez din cat mai multe surse informative. De data aceasta va prezint o carte de la Editura Niculescu:”Pofta buna, minte struna!”

Pofta buna, minte struna

Cartea:” Pofta buna, minte struna”

Se poate comanda pe: Editura NICULESCU

Numar pagini:

An aparitie: 2017

Autor: Stéphane Clerget

Cand ne referim la un stil de viata sanatos, luam in calcul alimentatia, controlul stresului si activitatea fizica pe care o desfasuram.

In ultima perioada cuvantul „stres” sau „anxietate” ori „iritabilitate” devine un panaceu universal. Chiar daca fiecare dintre noi incercam sa avem o dieta echilibrata, se pare ca sunt alimente care ne pot influenta intr-un sens pozitiv sau negativ fara sa ne dam seama.

De exemplu, alimentele bogate in zaharuri lente din cereale si leguminoase mentin echilibrul zaharului in sange.

Bananele sunt bogate in triptofan, vitamine, potasiu si o serie intreaga de oligoelemente care sunt benefice in perioada de invatare, contribuind la echilibrul emotional.

Stéphane Clerget spune in cartea sa ca alimentele bogate in luteina si zeaxantina contribuie la stoparea declinului cognitiv. Acestea se gasesc in morcovi si porumb, fructe colorate de obicei in galben sau portocaliu, ori in unele legume verzi cum ar fi varza si macrisul.

Pofta buna, minte struna! Mananca destept ca sa gandesti sanatos

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns