Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun

Rasfoind site-ul Libris.ro in cautarea unor carti, am descoperit aceasta minunata brosura care mi-a atras atentia prin prisma ideii de”retete istorice”. Astazi sunt o multime de retete , site-uri si carti care iti prezinta pas cu pas intregul proces de realizarea diferitelor prajituri. Cu toate acestea, retetele de astazi au avut la baza o anumita structura care a suferit de-a lungul timpului diferite modificari.

Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun

Cartea: „Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun

Nu stiu exact de ce autoarea Norica Birzotescu a ales sa asocieze aceste retete de prajituri cu ciocolata cu sarbatoarea Craciunului, cert este ca toate sunt absolut minunate.

Sunt 33 de retete autentice din perioada 1908-1971, fiecare fiind descrisa si asociata anului in care a fost realizata prima data.

Retele sunt impartite in „marunte” si „mari” avand la baza ingredientul perfect: ciocolata.

„Inimi de ciocolata” este o reteta care dateaza din 1918, o reteta simpla, cu ingrediente pe care fiecare dintre noi le avem in frigider si camara.

Pentru ca luna februarie aduce cu ea si sarbatoarea iubirii, fie ca sarbatoriti Valentine’s Day sau Dragobetele, pe stilul romanesc, aceasta reteta poate fi o alternativa la dulciurile cumparte din comert, pline de aditivi si coloranti.

Din categoria celor „mari”  eclerurile sunt cele pe care eu le ador. Le pregatea mama de cand eram mica si le facea exact asa ca in aceasta reteta care se pare ca dateaza din 1936.

Retete istorice. Dulciuri cu ciocolata de Craciun

Cred ca retetele cu ciocolata sunt cele pe care le savuram intregul an, nu doar in preajma sarbatorilor. Daca va doriti acesta brosura cu retete autentice, o gasiti pe Libris.ro. Norica Birzotescu are aici o intreaga colectie de carticele care sa va inspire in arta pregatirilor culinare.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Suna bine aceste retete. Ma intereseaza si pe mine dulciurile de ciocolata.

  2. Răspunde

    Cat de faina e aceasta carte, chiar am sa o caut si eu e foarte interesanta

  3. Răspunde

    Arata intr-un mare fel aceasta carticica de retete. Chiar am avut impresia la inceput ca ne arati un vechi retetar din colectia ta. Foarte fain!

  4. Răspunde

    Cui nu ii place ciocolata? Cred ca asocierea cu craciunul e si mai inspirata

  5. Răspunde

    Mulțumesc pentru recomandare! Pare interesantă.

  6. Răspunde

    Ce idei faine, mi-ai făcut pofta de dulciuri.

  7. Răspunde

    Sunt curioasă dacă are vreo rețetă plant-based.

  8. Răspunde

    Ce carte speciala de retete! Cred ca mi-o voi lua si eu.

  9. Răspunde

    Retetele vechi mi se par mult mai faine.

  10. Răspunde

    Multumesc frumos pentru dragostea cu care ati prezentat aceasta carticica retete istorice. Ma bucur tare mult ca sentimenul pe care am dorit sa il transmit prin cartile retete istorice ajunge la inimile celor care cumpara aceste carti. Iubesc tare mult retetele strabunilor, autenticitatea si sentimenutul unic pe care il dau cand le pregatesti … cu adevarat simti magaierea strabunilor. Din dorinta de a nu lasa aceste retete istorice, autentice sa se piarda si a le putea transmite copiilor nostri am creat aceste carticele tip caiete de retete, carticele care cu siguranta vor fi puse in biblioteca, folosite cu drag si lasate mai departe generatiilor urmatoare.
    Va multumesc inca o data si sper sa va bucurati si de restul colectiei si in plus si de cartile retete istorice care urmeaza a fi publicate! Cu drag, Norica Birzotescu

    1. Răspunde

      Eu va multumesc pentru implicarea de-a readuce in atentia noastra retetele traditionale!

Leave a Reply

Lasă un răspuns