Visul american cu Work and Travel

Visul american era „pe vremea mea” doar un simplu vis, ceva la care doar puteam spera sau vedea intr-un film. Era ceva ce  ne povestea cineva, cumva, pe ascuns.

Atunci, doar  puteam spera la acest fapt cand ascultam pe ascuns „Vocea Americii”, care spre deosebire de „Europa Libera” era un post cu si despre poporul american, era despre ceea ce speram si spre care tindeam:”visul american”.

Astazi visul american este la un pas-distanta cu Work and Travel.

Si cum „alergam” pe tastatura  zilele trecute, din agentie in agentie, pentru a-mi face rezervarile pentru mica mea  vacanta de Craciun si Revelion 2019, am ajuns la CND Turism, mai exact la sectiunea de oferte vacanțe care mi-au captat atentia prin oferta lor in Jaipur.

Am ramas cumva blocata intre Jaipur si Aswan  cand  am ajuns (intamplator sau nu) la  programul Work and Travel Vacante Speciale .

Mi-am remintit despre visul american pe care-l aveam atunci ascultand „Vocea Americii” si am cazut pe ganduri.

Cum ar fi fost daca as fi fost acum studenta?!

Cum as fi perceput astazi America?

Innapoi in viitor…

Work and Travel USA

Dimineata, cu parul valvoi alerg dintr-un colt intr-altul, in timp ce prietena mea cea mai buna, Raluca ma priveste cumva siderata.

-Gata! In sfarsit ultimul examen si am scapat de sesiunea aceasta. Urmeaza marea aventura in America! O aventura de patru luni in care pot sa vad cat mai multe, sa muncesc si sa-mi fac proprii mei bani, sa „bifez”cat mai multe locuri si sa simt aerul american!

  • -Cum sau mai bine zis cine te-a convins sa pleci tu singura, asa… hai-hui si sa lasi tu frumusete de vacanta de la Costinesti pentru a muncii prin America?!
  • -Work and Travel!
  • -Ok, daca nu stiam ca esti cu picioarele pe pamant mi-as fi imaginat ca cineva ti-a facut vraji. Parca plutesti.Trezeste-te! Nu pleci in vacanta! Si ma rog, cum au reusit ei sa te convinga?
  • -Ah, sunt multe toate cele cu care m-au convins. Dar hai sa-ti povestesc cateva si cine stie poate plecam impreuna!
  • Work and Travel USA este un program destinat studentilor, un schimb intercultural, care le permite acestora sa mearga in America in perioada vacantei de vara (pentru cele 4 luni) de-a muncii si experimenta cultura si obiceiurile din aceasta tara, dar si de-a experimenta un stil de viata total diferit.

  • -Eu plec in California, in San Francisco, pentru ca acolo simt ca trebuie sa fiu eu. Ceva ma atrage ca un magnet acolo! Nu stiu daca sunt de vina toate filmele pe care le-am tot vazut in copilarie sau are si Work and Travel „partea ei de vina”. Ma atrage nu doar zona cu mare potential turistic, unde sincer cred ca-mi pot gasii si un second-job, dar si partea aceea de aventura, cultura diversa si traseele montane. Si da, am acolo si putin din Costinestiul nostru, daca stau bine si ma gandesc pentru ca intreaga Coasta este superba!
  • -Da…tot din filme imi vorbesti… dar viata nu este ca-n filme!
  • -Uite, am intrebat-o pe Miruna si ea mi-a povestit despre cum a fost jobul ei anul trecut la  Ciocolateria Ghiradelli. A muncit pe branci dar a reusit sa-si permita la final o vacanta in Santa Cruz si una in Laguna Beach, dar si un week-end in Las Vegas. Serios acuma, cand o sa-mi permit eu Las Vegas?!

-Las Vegas?! Gata mi-ai captat atentia! Vreau sa stiu mai multe despre programul Work and Travel.Care sunt avantajele  Work and Travel? Si mai exact ce presupune acest schimb intercultural? Si care sunt conditiile sa poti aplica?

-Deja sunt 1000 de intrebari pe secunda.

Pot pleca in State toti cei care sunt studenti la cursuri de zi, la o Universitate (acreditata) incepand cu primul an de studiu (asa cum suntem noi).

Evident ca si cei care sunt in ultimul an pot accesa o astfel de calatorie daca au planuri de viitor, un master sau un doctorat, importanta fiind continuarea studiilor.

Work and Travel iti ofera visul american!

Se spune despre America ca este „tara tuturor posibilitatilor” dar, pentru a te convinge de acest aspect trebuie sa  ajungi acolo. Sa ai curaj, sa indraznesti, sa visezi, sa speri, dar mai presus de toate sa pleci cu o agentie consacrata care sa-ti ofere siguranta in tot ceea ce intreprinzi.

Este normal sa ai temeri, sa gandesti ca te vei trezii singur intr-o tara la „capatul celalalt al lumii”dar, daca ai incredere in tine vei obtine daca nu intre visul american, macar o mica parte din el.

Vei putea sa-ti achiti costul chiriei, mancara si transportul si vei obtine la final si o diferenta de bani pe care sa-i folosesti in calatoriile mult-visate.

***

Eram atat de aproape sa o conving pe Raluca cand … monitorul calculatorului s-a deschis brusc. Visul american era doar un vis obisnuit, insa  programul Work and Travel Vacante Speciale era in fata mea, pe monitorul acesta, unde eu cautam o simpla vacanta de Craciun.

Nota

„Calatoriile sunt despre gasirea unor lucruri pe care nici nu stiam ca le cautam”

 

Articol scris pentru proba 17 – SuperBlog 2018 , 
”Diverse generații, același vis american cu Vacanțe Speciale” CND Turism Vacanțe Speciale 

 

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns