12 luni in gradina

Cartea de astazi: „12 luni in gradina

Editura Casa

Numar pagini: 124

Autor: Karl Ploberger

Cartea „12 luni in gradina” este una care mi-a placut extrem de mult. Fiind asa de bine structurata, pe fiecare luna in parte, o poti rasfoii cu mare drag innainte de luna care urmeaza, astfel incat sa te organizezi mai bine in gradina.

 

Treaba putina dar eficienta in luna septembrie

Nu stiu de ce a intitulat autorul in asa fel acest capitol pentru ca mie lunile de toamna si de primavara mi se par cu cea mai multa treaba.

Fiecare luna a anului reprezinta un capitol din aceasta carte. In fiecare luna suntem invatati ce avem de facut referitor la florile din gradina, la legumele si platele aromatice dar si la livada.

 

In luna septembrie

~ se planteaza bulbii lalelelor

~se planteaza arbusti si mici arbori de tip baca

~se tunde murul

In ceea ce priveste bulbii plantelor, autorul ne explica cum sa realizam combinatii de plante in straturi pentru ca sa obtinem o gradina superba in primavara.

La finalul acestui capitol gasim cateva pagini referitoare la florile din balcon si de pe terasa, despre modul in care vor fi acestea ingrijite in luna septembrie.

Treaba putina, dar eficienta in luna octombrie

In octombrie se scot plantele anuale din straturi si jardiniere si se adauga compost.

Trandafirii se musuroiesc iar „spre sfarsitul lunii se protejeaja cu vreascuri”.

Cred ca partea aceasta eu o voi lasa spre luna noiembrie pentru ca la mine in gradina toti trandafirii sunt infloriti si parca nu vor sa recunoasca deloc venirea toamnei.

Dar partea cu ” se culeg merele, perele si nucile” sunt intru-totul de acord.

Este partea care-mi place cel mai mult in gradina. Ma relaxeaza si parca ma incarca cu o energie speciala. Imi plac fructele proaspat culese si faptul ca eu am plantat pomii in urma cu multi ani parca ma umple si mai mult de bucurie.

Capitolul :”Freamat lin in padurea de foioase” m-a facut sa realizez in aceasta toamna cele mai frumoase imagini cu frunzele galbene, cu mirosul acela special de toamna.

Pentru mine toamna miroase a mere, a dovleci si a frunze aurii.

Pentru voi a ce miroase toamna?

Pentru cei care iubesc natura „12 luni in gradina” este un raspuns la o intrebare, o informatie dezvaluita pas cu pas, o carte cu informatii complexe.

Pentru mine este o modalitate sa-mi consolitez notiunile despre gradinarit. Natura este parte din mine si am nevoie de ajutorul cartilor pentru a-i descoperii tainele.

Editura Casa a surprins in imagini superbe intreaga poveste a gradinii in 12 luni.

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Imi plac cartile astea cu poze asa frumoase, ma relaxeaza maxim

 2. Răspunde

  Mi-ar trebui si mie aceasta carte, nu ma pricep deloc la gradinarit, de aia cred ca arata atat de jalnic gradina mea.

 3. Răspunde

  Toamna miroase a ziua mea, bucurie, mere din gradina si scortisoara din desert.

 4. Răspunde

  O carte tare utila celor ce vor sa afle informatii din acest domeniu.

 5. Răspunde

  Cred ca cartea asta mi-ar fi de ajutor, anul acesta am început să-mi cumpar flori la ghiveci și nu prea știu încă cum sa am grija de ele.

 6. Răspunde

  Inca putin si esti o adevarata experta si in acest domeniu. Mi-ar placea si mie sa ma documentez mai mult daca as sta la curte

Leave a Reply

Lasă un răspuns