Alegeri intelepte in renovarea unei case

Alina, prietena mea de-o viata, mostenise o casa veche de-a unei matusi in „inima Bucurestiului” si era cumva cuprinsa de-o panica pe care nu si-o putea explica.

Nu voia sa vanda casa pentru ca era locul in care-si petrecuse anii copilariei si nici nu putea s-o inchirieze fara sa-i faca cateva mici(mari) schimbari.

Era o casa contruita cu multi ani innainte sa se nasca ea si umezeala pe care o simteai pe timpul iernii in momentul in care patrundei in casa, te ducea cu gandul la o structura care nu „respira”, in care infiltratiile se faceau prin locuri greu depistabile la prima vedere.

Am ajuns la ea intr-o zi ploioasa, in care mirosul greu era acentuat parca de toata acea umezeala.

Privea ingandurata la casa aceea batrana si murmura: „am nevoie de alegeri intelepte…”

Imi era foarte clara situatia dar nu stiam ce voia sa faca pe viitor.

Un lucru era cert: casa trebuia renovata!

Am intrebat-o daca a chemat un expert in domeniu si mi-a marturisit ca cel care tocmai plecase ii facuse o lista lunga cu modificarile care trebuiau facute.

Bugetul ei era depasit doar de acoperisul casei daca trebuia sa tina cont de toate indicatiile acestuia.

Cred ca de aici si intreaga ei teama. Erau lucruri care o depaseau si pe care nu le intelegea.

Ma depaseau si pe mine; ce sfat as fi putut eu sa-i dau?!

Mi-am amintit de Andrei, un prieten comun, care se mutase de curand intr-o casa noua, mica si cocheta,  amenajata cu mult bun-gust. Stiam ca Andrei nu avea un buget foarte mare si m-am gandit ca el detinea secretul unor alegeri intelepte in amenajari si contructii.

L-am sunat si l-am rugat sa treaca pe la noi la un pahar de vin fiert si-o „ceasca” de sfaturi.

Pentru ca traficul il intarzia, iar noi eram nerabdatoare, ne-a trimis cateva recenzii video pe care sa le urmarim in asteptarea lui  despre clienti fericiti (asa cum era si el) care contruiau si renovau cu preturi decente.

Asa am aflat primele informatii despre acoperisuri, despre ce inseamna cu adevarat renovarea unor spatii, dar si despre diferitele tipuri de tabla cutata zincata, despre care ii povestise anterior si „expertul” care tocmai plecase.

Alina stia ca prima modificare care trebuie s-o faca era cea a acoperisului. Aici erau cele mai serioase probleme si de aici si umezeala care se simtea in intreaga casa.

Alegerile intelepte in renovarea unei case incep cu acoperisul

Andrei a inceput sa ne explice anumite aspecte tehnice legate de acoperisul din tabla tip tigla pe care l-a folosit el, despre tipul de montaj si despre garantia „lucrului bine facut”, insa atentia noastra s-a mutat rapid pe ultima fraza spusa :

„…si in final totul a fost mai ieftin, pentru ca asa e la  Vindem-Ieftin.ro!”

 

Lucrurile incepeau sa se lege, iar acum intelegem de unde si-a procurat Andrei materialele pentru casa sa.

Intelegeam si ca achizitia facuta pe acest site, nu prevedea doar materialele pentru acoperisul casei, ci si consiliere din partea celor de la divizia de acoperisuri in privinta alegerilor celor mai bune cu privire la ceea ce urma sa realizeze Alina.

Ideea prin care Vindem-Ieftin.ro ne-a convins , relatata prin cuvintele lui Andrei, dar si prin inregistrarea pe care el a trimis-o in acele recenzii video, se concretiza la un pret mult mai mic decat calculele facute initial. Vedeam impreuna ce urma sa se realizeze printr-un „filtru” al celorlalti cumparatori.

 

Tigla metalica era o alegere perfecta pentru acoperisul Alinei.

Era durabila, avea o greutate mult mai mica fata de tigla ceramica, astfel incat rezista structura deja existenta, cu mici reparatii si astfel Alina se putea incadra in buget.

Masuratorile le avea si nu-i ramanea decat sa-i contacteze pe cei de la Divizia de Acoperisuri pentru a stabili impreuna detaliile.

Initial fusese sceptica cand a aflat pretul. Credea ca la un pret mai mic exista implicit o calitate inferioara, insa cei de la  Vindem-Ieftin.ro ne-au explicat strategia de marketing pe care o aveau pe site.

Totul porneste de la pretul de fabrica. Faptul ca totul se rezuma doar la adaosul de 10% fara distriuitori intermediari facea posibila intreaga afacere.

Alina era incatata de faptul ca primea informatiile necesare nu doar de la Andrei care trecuse printr-o astfel de experienta, ci si de la o echipa de profesionisti care aveau sa-i monteze noul acoperis.

Era chiar decisa sa contribuie si ea la conceptul filmarii. Nu doar din cauza faptului ca primea 100 de lei daca trimitea acea recenzie (poate si acest aspect era unul hotarator) ci mai ales pentru ca acest aspect a facut-o pe ea sa inteleaga mai exact ca acoperisul casei sale poate fi renovat cu o suma mult mai mica.

Consultanta online de la Divizia de Acoperisuri reprezenta atu-ul de care avea nevoie, era increderea de care avea nevoie pentru a depasii momentele ei de nesiguranta.

Acoperisul casei era primul pas pe care trebuia sa-l realizeze pentru renovarea casei. Era inceputul de care avea nevoie pentru a face restul amenajarilor!

Pe Vindem-Ieftin.ro a gasit intr-un singur loc toate materialele de care avea nevoie, a putut compara preturile directe ale furnizorilor iar marfa a fost livrata direct de la producator, in ambalajul sau original.

 

Alegerile au fost intelepte  in ceea ce priveste acoperisul casei. Sper sa faca aceleasi alegeri si pentru restul casei!

Nota:

Pentru mai multe detalii va invit sa vizualizati recenzia sa video  pe site-ul Vindem-Ieftin.ro

Articol scris pentru „Proba 22. Acoperiș pentru casa visurilor tale” Superblog 2018

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    […] Alegeri intelepte in renovarea unei case […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns