Croaziera pe Dunare(noaptea)-Budapesta

Croaziera pe Dunare este o experienta frumoasa!

Ajunsi in Budapesta, impreuna cu un grup, am decis sa participam la aceasat ‘excursie optionala’ in special pentru Jasmine (noi fiind la a doua astfel de croaziera).

Vaporul era destul de mare, insa noi am participat la aceasta croaziera alaturi de alt grup(tot romani)-ceea ce a insemnat 100 de persoane. Din punctul meu de vedere prea multi!

Am pornit de la docul nr 7- pe partea opusa dealului Gellert si a Castelului Buda-intre Podul Elisabeta si Podul cu Lanturi.

Am fost intampinati cu sampanie, respectiv suc pentru copii.

Este o panorama extraordinara, incepand cu Podul cu Lanturi (Chain bridge)-distrus in 1945 si refacut in totalitate – care este luminat de zeci de beculete, mergand astfel de-a lungul Dunarii si admirand intregul oras Budapesta.

Ghidul ne-a povestit despre obiective in limba romana (poate si pentru ca toti cei de la bord eram romani).

Impresionant este Palatul Parlamentului construit in 1902-cu 1800 de metri patrati si 700 de camere, in intregime luminat, punandui-se si mai mult in valoare stilul si eleganta.

In departare se vede si Insula Margareta, despre care am aflat de la ghid, ca regele Bela al 4-lea face un legamant prin care o trimite pe fiica sa Margareta in manastirea dominicana din aceasta insula in cazul in care scapa de invazia tatarilor.

 Noi am avut si cina pe vapor. Mancarea a fost compusa din platouri cu aperitive reci, sarmale, gulas, iar ca desert un platou cu placinte si unul cu fructe.

Mie, personal, nu mi-a placut ideea acestui bufet-suedez petru ca eram prea multi pe vapor, iar cum era de asteptat s-a creat imbulzeala.

 

 

Am vazut si Statuia Libertatii si pe Gellert – pe care in ziua urmatoare l-am vazut si de aproape vizitand Citadela(cu autocarul)

  

Am realizat fotografii minunate pe puntea vaporului (chiar daca afara era frig) si am ramas cu amintiri superbe.

  

Asa arata de sus, de la Citadela, cursul Dunarii unde ne-am plimbat cu o seara innainte in croaziera!

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Am trecut de multe ori prin Budapesta dar nu ne-am oprit niciodata sa o vizitam. Cred ca merita un city break.

 2. Răspunde

  As vrea si eu sa merg intr.o astfel de croaziera, cred ca e un sentiment unic.

 3. Răspunde

  Nu am fost pana acum intr-o croaziera dar sper sa mergem cand va creste fetita putin mai mare 🙂

 4. Răspunde

  Imaginile vorbesc de la sine, sunt senzationale. Cred ca, interesant ar fi si vara o astfel de croaziera. Sunt amintiri de care va veti aduce aminte cu drag

 5. Răspunde

  foarte frumos si mi-as dori sa traiesc si eu o experienta asa fruoasa ca a ta!

 6. Răspunde

  Ce experienta faina si fotografii de vis! Budapeste este un oras mirific, trebuie neaparat sa-l vizitez! Ma bucur ca ai scris acest articol, si eu intentionez sa plec pe croaziera 😀

 7. Răspunde

  In mod normal nu trebuia sa fie mai mult de un grup pe un vapor… cine stie de ce s-a creat aceasta supraaglomerare,…

 8. Răspunde

  Si mie mi-a placut aceasta croaziera, pe ambele maluri se vad atat de frumos cladirile luminate incat privelistea o bate pe cea din Viena.

 9. Răspunde

  Am vazut recent o inregistrare la tv despre o croaziera pe Dunare si am ramas placut surprinsa, dar acum citind si articolul tau chiar imi doresc foarte mult sa ajung si eu acolo si sa ma bucur de peisaj.

 10. Răspunde

  Woow ce frumos, cred ca a fost o croziera de neuitat.

 11. Răspunde

  Ce imagini frumoase! Mi-ar placea mult sa merg si eu intr-o astfel de croaziera.

 12. Răspunde

  Foarte frumos peisajul. N-am fost in nici o croaziera, deși am Dunărea la picioare

Leave a Reply

Lasă un răspuns