Cu Eurocor „Franceza pentru incepatori” am ajuns la lectiile 17*18

Franceza pentru incepatori” de la Eurocor – cursul 17 este despre ceea ce ne place nou cel mai mult: cumparaturi si magazine.

„Franceza pentru incepatori” lectia 17

Un minidictionar frumos structurat, cu multe cuvinte din domeniu in care sunt curpinse cuvintele legate de cumparaturile uzuale, dar si cuvinte de legatura de genul:”asa/astfel”, „de facut”, „care/pe care” , cuvinte cu ajutorul carora ne putem adresa in momentul in care incercam sa purtam o conversatie intr-un magazin.

In partea de gramatica se pune accentul pe dialogul scurt pe care-l avem cu vanzatorul unui magazin, astfel incat sa putem cumpara cateva obiecte de uz casnic sau produse de ingrijire corporala.

Este momentul sa invatam magazinele cu specific :”chiosc de ziare”, „macelarie”, ” cofetarie”, „marochinarie”, „drogherie” sau „parfumerie” dar si denumiri ale unor ocupatii:”vanzator de incaltaminte”, „bijutier”, „macelar”, „farmacist”, pentru ca mai apoi sa avem un text de jumatate de pagina unde sa ne exersam aceste cuvinte noi.

Patrundem cu usurinta in lumea dulciurilor si patiseriilor frantuzesti in care cuvintele e genul „bonbon” sau „faire la cuisine” ne sunt cunoscute din filme sau din prezentari de retete in cadrul unor emisiuni TV.

„Franceza pentru incepatori” lectia 18

Daca in lectia anterioara ne-am jucat cu o multime de cuvinte noi din domeniul magazinelor si a produselor de cofetarie, in lectia 18 ne vom canaliza atentia spre gramatica: negatia „ne…plus” si pronumele relativ „dont”, pentru ca mai apoi sa ne mutam in domeniul serviciilor postale si bancar.

Sintetizarea cuvintelor noi este facuta si de data aceasta in minidictionare frumosstructurate, astfel incat sa le putem memora cu usurinta si sa le gasim rapid in momentul in care avem nevoie de ele.

Toate notiunile noi acumulate in aceste lectii sunt bine integrate in exercitii pe care sa le putem realiza si ulterior consolida si cu ajutorul CD-ului audio.

Revista se incheie cu un text despre civilizatia franceza si o sintetizare a tuturr informatiilor de gramatica acumulate in ambele numere.

„Franceza pentru incepatori” de la Eurocor, un curs foarte atractiv pentru cei mici, dar la fel de interesant si pentru cei mari care-si doresc o completare a cunostintelor de limba farnceza.

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Ce mult imi placea si mie limba franceza in scoala!!! Si eram chiar buna! Imi pare rau ca nu am mai exersat. Un astfel de curs mi-ar fi de folos si mie! Multumesc de recomandare! :* Spor!

 2. Răspunde

  Mie nu mi-au placut limbile straine la scoala dar acum m-am razgandit si am inceput sa invat engleza, tot cu Eurocor.

 3. Răspunde

  Am mai spus si in celelalte articole despre eurocor. Mi se par geniali, iar cartuliile lor, chiar te indeamna la invatat.
  Cand ma uit acolo pe foaie, imi amintesc majoritatea cuvintelor, insa chiar mi ar prinde bine un refresh al memoriei.

 4. Răspunde

  Mi-a placut franceza in generala, dar la liceu am avut impresia ca am uitat tot. Poate ca nu mi-ar strica sa reiau anumite notiuni

 5. Răspunde

  Din păcate nu am avut profesori care să mă determine să învăț franceza, deși a fost prima limbă studiată la școală…încă din clasa a 5-a. Engleza am început să o învățam în clasa a6-a. Mi-ar prinde bine un curs de la Eurocor, poate aș reuși să învăț și eu puțin limba, care este una frumoasă!

 6. Răspunde

  Mi-a plăcut întotdeauna tare mult limba franceză, și îmi doresc să am timp să o reiau.

 7. Răspunde

  Chiar cred ca e de ajutor un astfel de curs. Chiar si mie mi-ar fi de folos, caci nu stapanesc prea bine franceza.

 8. Răspunde

  Bonsoir! Frumos și interesant curs, limba franceză este minunată.
  Am avut privilegiul să stau lângă un profesor de franceză care, ori de câte ori mă vedea îmi vorbea în franceză. M-a făcut să o îndrăgesc și să o învăț,
  Deși nu am mai exersat, mă descurc bine și acum 🙂

 9. Răspunde

  Desi in liceu am facut franceza intensiv, am cam uitat-o. Cred ca voi opta si eu pentru un curs.

 10. Răspunde

  Cand o vad pe Jasmine cat de pasionata este de acest curs parca mi-as dori si eu sa-l incerc

 11. Răspunde

  inteleg putin franceza, am facut candva cam 2 ani, de mult tare, in clasele mici! mi-ar placea sa pot vorbi!

 12. Răspunde

  Parca imi pare rau ca am renuntat la cursul de Italiana 🙂 Succes si spor la invatat.

Leave a Reply

Lasă un răspuns