De ce sa alegi cursuri de pian pentru pustiul tau

Cand spunem „cursuri de pian” vorbim despre pasiune, despre hobby si despre arta muzicala.

Daca as intreba intr-o clasa de elevi care ar fi instrumentul muzical la care ar vrea sa stie sa cante, mai mult de jumatate ar alege pianul.

Nu stiu daca alegerea vine din oportunitatea unor piese muzicale pe care le poti realiza sau din dorinta lor de-a face clapele pianului sa sune armonios la atingerea lor.

Care este cea mai potrivita varsta sau cel mai bun moment pentru inceperea unor astfel de cursuri?

Raspunsul este : ACUM!

La Bravissimo Art School se tin cursuri de pian in orice moment al anului.

Dupa o prima evaluare gratuita  a pustiului tau se va realiza un plan de studiu cu un profesor personal si in functie de dorinte, varsta, de orar se va alege modalitatea de studiu ca numar de ore pe luna.

S-a demonstrat stiintific ca astfel de cursuri ii dezvolta cognitiv extraordinar de mult pe cei mici. Memoria lor este stimulata intr-un mod activ si placut, astfel incat memorarea notelor muzicale si intr-un final al pieselor va duce la cresterea capacitatii de concentrare si de intelegere mai usoara a altor notiuni.

Pentru ca se lucreaza cu ambele maini se dezvolta motricitatea, iar atentia devine distributiva.

Atat pentru adulti cat si pentru copii, studiul la pian aduce si o relaxare mentala, o modalitate de eliminare a stresului cotidian.

Varsta minima pentru inscrierea la cursuri de pian  este de 5 ani la Bravissimo Art School.

Daca la alte instrumente linia melodica apare mai greu, dupa cateva luni de studiu, atunci cand incepi aceste cursuri de pian o sa observi cum dupa cateva sedinte deja se contureaza mici melodii.

Imi amintesc cat de fascinata era Jasmine cand a inceput sa cante „O brad frumos” in preajma sarbatorilor de Craciun si cat de mult se straduia sa cante si vocal in timp ce manutele ei micute „alergau” pe claviatura pianului.

Incepuse chiar sa si improvizeze anumite parti muzicale pentru ca-si dorea sa vada cu suna ceea ce compunea ea.

Insa,  trebuie stiut ca studiul unui instrument muzical nu se face doar la scoala. El trebuie completat de studiul individual, acasa, pentru obtinerea unor rezultate bune.

La Bravissimo Art School se organizeaza frecvente recitaluri si spectacole pentru ca cei mici sa fie astfel motivati si stimulati pentru a avansa si pentru a avea o evolutie frumoasa.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns