Despre viata lui Moise

Cartea:”Despre viata lui Moise – Sfantul Grigorie de Nyssa” este tipul de lectura pe care o facem pentru a ne apropia mai mult de lucrurile sfinte. Si daca nu acum in Postul Pastelui, atunci cand ar fi mai potrivita o astfel de carte?!

Cartea:

Despre viata lui Moise

Sfantul Grigorie de Nyssa

Editura: Meteor Publishing

Format: 13×20

Nr. pagini: 208

An aparitie: 2021

Probabil multi vor spune ca tipul acesta de carte nu este chiar lectura lor preferata, insa vreau sa sa va atrag atentia asupra acestui titlu pentru ca am gasit zeci de invataminte in ea. Sunt idei care te fac sa cugeti cu adevarat la viata, dar mai ales sunt atat de actuale incate paginile acestei carti iti vor capta atentia cu adevarat.

„Cei ce au placerea sa priveasca la alergarile de cai si doresc cu infocare sa castige in intrecere cei iubiti de ei, desi acestora nu le lipseste deloc dorinta de a alerga mai iute, totusi strigadin locurile lor, urmandu-i cu privirea in alergarea sprintena si stransa, starnind calaretul, precum socotesc, spre o mai apriga avsntare. Pentru acesta striga la cai si intind mana spreei cu un bici, imboldindu-i si amenintandu-i si, de fapt, nu ajuta cu nimic victoria facand aceasta, ci vor sa-si arate, mai degraba, favoarea pentru cei ce alearga prin strigate si gesturi”

Nu-i asa ca exact acest lucru il vedem in fiecare zi? Nu-i asa ca acelasi lucru se intampla cu toti politicienii care striga, ameninta sau gesticuleaza spre noi? In favoarea a ceea ce isi doreste fiecare . Nu-i asa ca parca istoria este rescrisa cumva intr-un alt mod, dar perfect identic  ca in trecut?

Singurii care putem discerne si alege, suntem noi. Singurii care aleg pentru ei insisi suntem doar noi. Si alegerea noastra este spre Lumina, spre intelepciune si cu fata catre Dumnezeu. Cand o facem in acest fel stim ca am ales bine. Stim ca avem pasii calauziti spre bine, cum insusi Moise i-a avut.

Despre viata lui Moise

Cartea parcurge istoricul vietii lui Moise, din clipa in care acesta s-a nascut, din momentul in care a plutit pe Nil, pana cand fata regelui l-a gasit. Viata si modul in care Moise isi „scoate” poporul din Egipt, precum si intreaga sa inteleciune este redata in aceasta carte dintr-o perspectiva curata.

„Cel ce urmeaza acestui Conducator trece prin apa, caci Conducatorul deschide El Insusi calea. Prin El se castiga siguranta in libertate, in vreme ce cel care il urmareste pentru a-l readuce in robie piere in apa”.

Pentru cei care isi doresc sa descopere adevarate invataminte, cartea: ” Despre viata lui Moise” se poate comanda pe Meteor Press.  Postul Pastelui nu este doar despre ceea ce  mancam. Este despre ce invatam, despre evlavie, despre ce putem transmite celor din jur. O fapta buna, un cuvant bun sau orice putem oferii celor aflati sau incercati de boala in aceatsa perioada. Cartea „Viata lui Moise” este explicata in acel mod in care absolut fiecare cuvant iti ramane in suflet.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Foarte interesant articolul tău, nu știam mai nimic despre Moise.

 2. Răspunde

  Chiar pare genul de lectură pentru această perioadă încărcată. Mulțumesc pentru recomandare

 3. Răspunde

  aici sunt un pic pe langa, recunosc. religia nu e punctul meu forte

 4. Răspunde

  Chiar o carte frumoasa si sincer nu am mai citit demult o carte religioasa. Poate ar fi cazul de ce nu

 5. Răspunde

  Am si eu cateva carti religioase in biblioteca, imi place sa le citesc.

 6. Răspunde

  Am văzut titlul undeva și m-a tentat, dar nu am luat cartea.
  Acum. după ce am citit recomandarea ta am decis că îmi doresc să am și să citesc cartea Despre viața lui Moise.

 7. Răspunde

  Mersi de recomandare, cred ca o sa citesc si eu cartea in vacanta de Paste.

 8. Răspunde

  Trebuie sa recunosc ca nu ma prea atrage aceasta lectura chiar daca tot ceea ce stiu despre Moise e adunat din filme si desene animate. Poate in alt moment al vietii as aprecia aceste invataturi, insa acum nu.

 9. Răspunde

  Parte o cărticică foarte interesantă și cred că ar citi-o cu drag și cei mici ai soțului.

 10. Răspunde

  Am o prietena pasionata de astfel de lecturi. Cred ca i-o voi comanda.

  1. Răspunde

   Nu este punctul meu forte, dar pare interesanta cartea.

 11. Răspunde

  Foarte interesanta aceasta carte, o sa o cumpar si eu, o idee foarte buna de citit in perioada aceasta sfanta!

 12. Răspunde

  O carte foarte buna de citit in parioada asta pentru ca te ajuta spiritual sa intelegi multe lucruri

 13. Răspunde

  Ce carte frumoasă, mi-aș dori să o citesc. Chiar mi-e dor să mai citesc o carte religioasă, spirituală…Mulțumim pentru recomandare 🙂

Leave a Reply

Lasă un răspuns