Dorinte de Craciun

Povestile pe care le citim in perioada sarbatorilor sunt cele tematice, cele care ne duc intr-o lumea magica, a copilariei. „Dorinte de Craciun. 10 povesti magice cu animalute” este ultima carte pe care am finalizat-o . Trebuie sa va spun ca este genul de carte care o sa captiveze orice copil indiferent de anotimp.

Dorinte de Craciun. 10 povesti magice cu animalute

Cartea: „Dorinte de Craciun. 10 povesti magice cu animalute

Nr pagini: 192

Cartea a fost editata la Ed. LITERA

Eu am gasit-o la un pret foarte bun pe Libris.ro.

„Dorinte de Craciun. 10 povesti magice cu animalute” este o colectie de povestioare, scrise de autori diferiti, fiecare dintre acestea avand in prim-pan cate un animalut.

 

De la „Parada pinguinilor”, la „Ursuletul Neata” si „Pisicuta dim zapada”, pana la „Elefantul dorintelor si „Tigrul din noapte”, toate aceste scurte istorioare sunt usor de lecturat de cei mici, cartea in sine avand o grafica usoara si frumoasa.

Pentru ca „Parada Pinguinilor” scrisa de Caroline Juskus a fost prima din aceasta colectie, m-am oprit asupra sa.

Samburas este cel mai mic pinguin care avea sa participe pentru prima data la „parada pinguinilor” din ziua de Craciun.

 

Sora sa mai mare, Dintisor, i-a explicat ca in fiecare an, cei mai tineri pinguini merg in fata intregii parade. La final, daca copiilor le place aceasta parada, fiecare dintre tinerii pinguini o sa primeasca „daruri stralucitoare, argintii si sclipitoare”.

Parada avea sa incepa peste doua zile insa Samburas nu se descurca foarte bine cu mersul in pas de parada.

In drumul sau de „marsaluire” Samburas ajunge pana la casa lui Mos Craciun care era suparat din cauza unui Elf care era racit si nu-l mai putea ajuta la umplerea ursuletilor. Samburas se ofera sa-l ajute pe Mos Craciun si primeste la final si un dar: o mica toba . In drum spre casa toba magica il ajuta sa-si corecteze pasii si reuseste sa faca mai apoi ca toti pinguinii de la parada sa tina pasul urmand sunetul acelei tobe.

Copii au fost incantati de intreaga parada, astfel incat toti pinguinii au primit in dar: pesti, stralucitori si argintii, asa cum ii spusese sora sa Dintisor.

„Dorinte de Craciun. 10 povesti magice cu animalute” se poate comanda pe Libris.ro, in prezent puteti sa beneficiati de oferta 2+1 gratuit!

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Pare o carte perfecta pentru perioada Craciunului. O s-o cumpar pentru a o folosi de Craciun anul asta, ca parte dintr-un advent calendar.

 2. Răspunde

  Cred că mi-ar plăcea și i-ar plăcea și Buburuzei să i-o citesc.
  Mulțumesc pentru recomandare! Am notat.

 3. Răspunde

  Imi place cartea si chiar imi pare rau ca nu am stiut de ea. O retin si-o voi lua la anul

 4. Răspunde

  Chiar îmi place cartea, fetița mea ca fi încântată să o citim împreună.

Leave a Reply

Lasă un răspuns