Trucuri in bucatarie. Sfaturi de pe vremea bunicii

Timpul a inceput sa devina din ce in ce mai pretios. Avem senzatia ca totul se desfasoara cu maxima rapiditate si parca nu mai avem suficient timp. Pentru noi, femeile, perioada sarbatorilor a fost una plina. Eu mi-am dorit sa experimentez noi retete, dar sa petrec si timp alaturi de ce dragi. De aceea am apleat la diferite trucuri in bucatarie sau mai bine zis la „sfaturi de pe vremea bunicii”.

O parte dintre aceste trucuri le-am descoperit rasfoind o carte tare draga mie, disponibila pe Libris.ro.

Trucuri in bucatarie. Sfaturi de pe vremea bunicii

Cartea: „Trucuri in bucatarie. Sfaturi de pe vremea bunicii

Format: 200×130 mm

  • An aparitie: 2018
  • Nr. pagini: 224

Cartea este impartita in doua mari sectiuni:

♣ sugestii pentru bucatarie de la A la Z

♣ pastrarea proviziilor de la A la Z

Nu stiu cat de multe sfaturi aveti voi de la bunica, insa eu am descoperit in paginile acestei carti multe idei care mi-au fost de ajutor nu doar de sarbatori ci si in viata de zi cu zi.

Pentru ca mereu am venit cu idei si sugestii, m-am gandit sa  impartasesc cu voi cateva trucuri din aceasta carte.

  • ♣ costita cruda care este prea sarata capata un gust bun daca este pusa pentru cateva ore in lapte
  • ♣ cozonacul se mentine mai mult timp proaspat daca este pus intr-un vas de ceramica tapetat cu hartie de copt; se adauga langa el o felie de mar decojit sau una de cartof
  • ♣ daca aluatul de fursecuri este prea lipicios, spalati-va mainile cu apa rece sau frecati-le cu un cub dE gheata. Apoi lucrati mai departe fara sa le uscati.
  • ♣ cotletul de porc devine mult mai suculent daca este cufundat in otet innainte de prajire
  • ♣ citricile se curata mult mai usor de coaja daca innainte sunt cufundate pentru 5 minute in apa clocotita

  • ♣ resturile de friptura sunt mult mai bune a doua zi daca sunt incalzite pe baie de aburi. In acest fel ele raman suculente si nu se usuca excesiv
  • ♣ pielita de la salam se indeparteaza cu usurinta daca acesta este cufundat pentru cateva minute in apa foarte rece.
  • ♣ mararul se pastreaza mai mult timp verde si proaspat daca este usor stropit cu apa si pus in vas de sticla la frigider

Eu v-am lasat doar cateva sfaturi pe care le-am considerat ca fiind de utilitate maxima in perioada aceasta a sarbatorilor. Mult mai multe astfel de sfaturi descoperiti rasfoind aceasta carte pe care o puteti comanda pe Libris.ro.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Mărarul (și nu numai) chiar se păstrează mult mai bine în vase de sticlă.

  2. Răspunde

    Ce interesantă e cartea. Trebuie să mi-o iau și eu.

  3. Răspunde

    O carte extrem de utila, buna de avut in casa! Afli multe lucruri despre care nu stiai

  4. Răspunde

    Ha, ce faina carte!!! trebuie neaparat sa o cumpar si eu, e atat de interesanta si mai ales folositoare!!

  5. Răspunde

    Foarte utile sfaturile. Cred ca o astfel de carte mi-ar fi utila si mie

  6. Răspunde

    Mi-a placut articolul, multumesc pentru recomandari!

  7. Răspunde

    […] Cartea de bucate scrisa de Sanda Marin am comandat-o la Libris.ro pentru ca stiam ca soseste foarte repede comanda facuta la ei. Ce-i drept in aceasta comanda am adaugat si cartea „Trucuri in bucatarie. Sfaturi de pe vremea bunicii” despre care v-am vorbit pe larg → aici. […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns