Eclere parfumate si un „strop de dulce” – Grecostevia

Iubesc dulciurile facute in casa. Oare cine nu le iubeste?! Atunci cand sunt facute cu ingrediente curate, au un gust aparte.

Pentru ca tinem insa si la silueta, am ales ca dulcele nostru de astazi sa fie… fara zahar.

Eclere parfumate si un „strop de dulce” Grecostevia

In ultima perioada am tot cautat solutii pentru prajiturile mele fara zahar. In primul rand pentru ca dorim sa savuram cu placere o prajitura de casa, dar sa ne mentinem greutatea, iar in al doilea rand pentru ca un membru al familiei are diabet.

Stiti ca persoanele care au diabet sunt cele care intind mana prima data dupa ceva dulce?

Ei bine, mama, daca ar avea un munte de mancare, ea spre o prajitura s-ar duce in primul rand.

De aceea Grecostevia este chiar solutia optima pentru a avea prajitura perfecta pentru intreaga familie.

Stevia este o planta originara din Paraguay fiind promovata abia in 1887  de Santiago Bertoni . Nu  contine carbohidrati, insa este de 300 de ori mai dulce decat zaharul obisnuit.

Reteta de eclere este extrem de simpla si le puteti face rapid in casa.

Eclere parfumate

O reteta simpla, usor de preparat,delicioasa, fara zahar!
Prep Time20 mins
Cook Time25 mins
Course: Dessert
Cuisine: French
Servings: 8

Ingredients

  • 250 ml apa
  • 150 grame faina
  • 100 ml ulei
  • 4 buc oua
  • 250 ml lapte dulce
  • 30 grame amidon
  • 2 plicuri Grecostevia
  • 1 cutie frisca vegetala

Instructions

  • 1.Primul punct si cel mai important este realizarea cojilor pentru eclere. Se pune apa intr-un vas impreuna cu uleiul si un prf mic de sare.
  • Cand apa incepe sa fiarba se adauga toata faina odata si se amesteca rapid cu lingura. e opreste focul si se incorporeaza rapid faina.
  • Se ia vasul de pe aragaz si se pune pe o suprafata rece. Se adauga rand pe rand oualele, rand pe rand cu amestecare dupa fiecare.
  • Crema astfel obtinuta se toarna intr-un pos si se fac gogosile pe tava tapetata cu hartie de copt
  • Crema de lapte este extrem de usor de facut. In laptele rece se adauga amidonul, se pune pe foc si cand se ingroasa este gata. Se ia de pe foc si se adauga unul sau doua pliculete de Grecostevia pentru indulcire.
    Crema de lapte se poate amesteca rece cu frisca sau se pune in ecler si peste ea frisca, in functie de preferinte.

Eclerele se pot umple doar cu frisca indulcita. Pentru acest lucru avem nevoie de frisca lichida si cateva picaturi de Grecostevia indulcitor lichid.

Daca folosim 250 ml de frisca sunt suficiente 2-3 picaturi. Nu adaugati de la inceput mai mult de 2 picaturi pentru ca altfel totul va fi extrem de dulce.

O lingurita de zahar = 4 picaturi scrie producatorul, insa eu va spun ca pentru 200 ml de frisca, am adaugat 3 picaturi si a fost suficient.

Grecostevia picaturi este foarte concentrata si este perfecta pentru deserturi fara zahar. Se poate utiliza si in bauturi calde sau reci.

 

Eclerele se pot monta mai micute si rotunde sau sub forma de „covrig”. Eu am facut ambele variante. Pe cele rotunde le-am umplut doar cu frisca, pe cele mari le-am pus si crema de lapte si frisca, decorandu-le cu ciocolata amaruie.

Mie imi plac ambele forme de prezentare de la Grecostevia. Cele sub forma de pliculet sunt cele pe care le putem lua si la birou pentru cafea fiind usor de folosit, neschimband gustul acesteia.

Ce spuneti? Le incercati?

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Am incercat alți îndulcitori pe baza de ștevia și mi-au plăcut. Voi incerca și pe aceasta 😘

  2. Răspunde

    Ce frumos arata. Și ce bine ca nu au zahar, pot sa le mănânc și eu liniștită.

  3. Răspunde

    Nu am încercat acest îndulcitor, dar mă voi interesa. De obicei folosesc sirop de agave și de arțar, sau nu pun nimic în preparate. Rar zahăr (de cocos).

  4. Răspunde

    Vai ce bine arata, cred ca sunt delicioase

  5. Răspunde

    Mie gogoșile de eclere nu îmi ies! Dar o sa încerc și reteta ta! As manca niște eclere cu viata mea!

    1. Răspunde

      Reteta mea sigur o sa-ti iasa! Mai stii ca asa spuneai si la wafe si dupa micile mele sfaturi ti-au iesit perfect!

  6. Răspunde

    Cand ai timp sa faci atatea bunatati.? Eclere n-am facut niciodata, e timpul sa incerc si eu.

  7. Răspunde

    Ar trebui sa le încerc… Eclere par delicioase

  8. Răspunde

    Ce faine ți-au ieșit! Mă bate gândul să le prepar și eu.

  9. Răspunde

    Arata delicios eclerele tale. Eu le ador, dar nu am avut niciodata curaj sa le si gatesc.

  10. Răspunde

    […] Despre eclerele delicioase poti sa citesti→ aici. […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns