Eurocor~Franceza pentru incepatori lectiile 25&26

Eurocor ~Franceza pentru incepatori lectiile 25&26

Timpul trece cu o viteza ametitoare. Nu-mi vine sa cred ca deja am ajuns la lectiile 25&26 ale cursului Eurocor de franceza incepatori

Lectia 25 Franceza incepatori Eurocor

Lectia 25 a cursului de Franceza incepatori a sosit exact in momentul in care Jasmine invata la biologie despre corpul uman.

Am facut un joc impreuna, facand un paralelism intre cuvintele din limba romana si cele din limba franceza, reusind in acest mod sa retinem mai usor notiunile noi din acest curs.

„Le corps de l’homme” vine nu doar cu expresii si cuvinte despre corpul uman, ci si cu noituni depre starea de sanatae sau boala a unei persoane.

Avem si gramatica in acest curs pe care o aprofundam cu multe exercitii. Lucrurile par mai simple in momentul in care ascultam si CD-ul trimis de Eurocor.

Jasminei i-a placut tare mult plansa in care erau descrise partile corpului. Totul este facut in asa fel in curs sa retii cat mai usor toate cuvintele noi. Astfel, partile corpului uman sunt trasate prin sageti pe o imagine umana.

Lectia 26 Franceza incepatori Eurocor

Pentru ca am invatat partile corpului, in lectia 26 de franceza incepatori de la Eurocor  trecem si pe la ” docteur”. Se coreleaza si in acelasi timp se completeaza notiunile intr-o sinergie perfecta.

Invatam despre boli, despre cum se realizeaza o consultatie a unui pacient bolnav, despre o programare la doctor si consolidam totul prin notiuni de gramatica.

Conjugarea verbului „recevoir” si folosirea pronumelor cu verbe la „futur proche” sunt parte din acest curs.

La final avem si un text de citit care sa imbine intr-o scurta istorioara toate notiunile acumulate.

Pentru ca vreau sa va las si voua o activitatea frumoasa de seara m-am gandit sa va inserez imaginea acestui rebus.Nu l-am completat innainte pentu a va lasa voua placerea de-a va juca putin cautand cele 8 cuvinte din rebusul despre Louise Pasteur (cuvinte pe orizondatal si verticala)

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Ani de zile am facut cate 4-5 ore de franceza pe zi, mi-e tare dor, pacat ca nu este prea folosita, dar ma gandesc sa o reiau.

  2. Răspunde

    Chiar repede ati avansat cu acest curs de franceza. 🙂 Pare tare util.

  3. Răspunde

    S-a cam complicat un pic cursul asta si chiar ma bucur sa vad ca fetita ta este incantata de el

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *