„Gradinarit in straturi inaltate”~Editura Casa

Cartea: „Gradinarit in straturi inaltate” 

Categorie: sfaturi practice pentru gradina

Editura Casa

Numar pagini:112

Primavara ne gandim mai mult la partea practica din gospodaria noastra. Ne dorim sa aflam informatii care sa ne ajute sa construim, sa cladim cat mai mult si cat mai performant. Iar daca toate acestea se raporteaza la gradinarit, atunci cu siguranta aceasta carte de la Editura Casa: „Gradinarit in straturi inaltate” este o solutie si o optiune pentru a ne permite sa avem o gradina roditoare.

Gradinarit in straturi inaltate

Cartea este structurata pe capitole care sunt atribuite fiecarei luni in parte, astfel incat sa stim exact ce trebuie sa facem in fiecare luna in propira noastra gradina.

In prima parte a cartii suntem invatati cum sa construim sau sa cumparam o „cutie” pentru realizarea culturilor in straturi inaltate.

Metoda aceasta imi era cunoscuta pentru ca am vazut multe videoclipuri pe Youtube ale unor gradinari care isi expuneau gradina, dar cartea m-a invatat exact cum trebuie sa procedez si mi-a palcut tare mult ideea de-a prezenta lunar ce trebuie facut in propria gradina.

Eu am o gradina foarte roditoare pe care o ingrijesc alaturi de intreaga familie pentru ca ne dorim alimente bio, pe care sa le consumam fara sa ne punem problema existentei pesticidelor in acestea.

Gradinarit in starturi inaltate in luna februarie-martie

Vreau sa va prezint cateva idei pentru lunile de inceput de an: februarie, martie, aprilie si mai pentru a va convinge de utilitatea acestei carti.

In februarie pregatim rasaduri pentru:ardei, busuioc, ardei iute, anghinare si recoltam deja: fetica, kale.

Masurarea temperaturii substratului

„In stratul inaltat, primul semanat este deseori posibil mult mai devreme decat intr-un strat la sol. Un termometru simplu pentru sol, introds la o adancime de aproximativ 6 cm in pamant, va poate lamuri repede referitor la cat de cald este deja pamantul.”

Martie

Semanati acum pe pervaz: vinete, ardei iute, ardei, rosii, busuioc, marar, patrunjel si sub folie microporoasa sau in sera: bob, morcovi, salata creata, ridichi, rucola, spanac.

Recoltati: spanac (din sera) si primele fire de ceapa (din iarna)

Aprilie – Indepartarea buruienilor

„Intre randurile de legume, apare din ce in ce mai multa verdeata. Smulgeti din timp, cu degetele, sau indepartati cu scormonitorul pentru gradina, buruienile care concureaza culturile pentru substantele nutritive”

Savurati acum: „supa din frunze de ridichi” sau „paste cu spanac si lamaie” ori „branza de primavara”.

In fiecare sectiune a lunii respective sunt prezentate cateva idei de retete simple si savuroase pe care sa le preparati cu legumele din gradina voastra.

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Nu ma ocup de gradinarit, dar imi plac tare mult oamenii care se informeaza cu privire la aproape orice

  2. Răspunde

    Arata tare bine gradina, trebuie multa munca pentru a o intretine asa frumoasa 🙂

  3. Răspunde

    Eu stau la bloc si nu am unde sa gradinaresc dar am auzit ca gradinaritul are efecte benefice asupra psihicului si te scuteste de vizite la psiholog. Cred ca o sa cumpar cartea pentru matusa mea, sunt sigura ca o sa-i placa.

  4. Răspunde

    eee, asa da! ce ma bucur ca aveti locsorul vostru unde puteti planta si recolta dupa bunul plac! mi-ar placea si mie sa am o gradina, dar la bloc, si mai ales la etajul 4, e destul de complicat!

  5. Răspunde

    Si mie imi place sa gradinaresc doar ca acum sunt la nivelul de balcon si cateva plantute care imi sunt utile in bucatarie

  6. Răspunde

    Și nouă ne este tare drag să aranjăm grădina, nu foarte mare, dar suficientă pentru legume și flori.
    Felicitări și succes!

  7. Răspunde

    Uite ca e o carte potrivita pentru mine, caci am o curte mare .

  8. Răspunde

    Mi-am propus sa pun si eu straturi in curte, dar sotul nu m-a lasat, a zis ca am destule treburi, asa ca am ramas doar la flori, capsuni si zmeura.

  9. Răspunde

    V-ati pus pe treaba serios. Sa aveti spor! Foarte utile cartile astea de la Ed Casa.

  10. Răspunde

    Mi se pare o carticica extrem de utila! Eu urmaream o emisiune pe aceasta tema, insa e mai usor cu o astfel de carte – o poti avea mereu la idemana 🙂

  11. Răspunde

    Mi-ar trebui si mie o astfel de carte mai ales ca m-am apucat de gradinarit de anul asta 🙂

Leave a Reply

Lasă un răspuns