Joaca-te! Oxygame te provoaca!

Joaca-te pentru ca in tine inca mai exista un copil! Pentru ca TU trebuie sa fii exemplul copilului tau, trebuie sa fii „locomotiva” care tine toate „vagoanele” familiei si a prietenilor unite, pentru ca, daca „pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatranii niciodata”(Tom Stoppard).

Joaca-te, pentru ca in tine mai exista un copil. Pentru ca atunci „cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult” (Constantin Brancusi).

Joaca-te! Este momentul sa evadezi din spatiul virtual in realitate!

Trist, dar adevarat din pacate, multi adolescenti sau copii isi creaza o lume „a lor” in virtual” uitand ca exista un prezent, uitand ce insemana jocuri de societate. Sunt tot mai multi cei care au zeci sau sute de „prieteni” in mediul virtual, insa in realitate au doar cativa prieteni.

Am incercat mereu s-o conving pe fetita mea de importanta interactiunii cu prieteni adevarati si sa o „deconectez”intr-un mod activ. Chiar si cand este singura manevreaza cu usurinta cubul Rubik pentru ca simte nevoia sa se autodepaseasca prin joc.  Jocul este o forma de relaxare, iar atunci cand ai prieteni aceasta se transforma intr-o distractie maxima.

Cubul Rubik a fost si preferatul meu in copilarie. Avem un profesor de matematica in clasa a VI-a care ni l-a prezentat la ora de geometrie pentru a ne face sa intelegem mai bine ce insemana un cub si sa ne „construiasca” cumva imaginea in spatiu pe care noi trebuia s-o invatam.

Treptat el a intrat in viata noastra si ne jucam in pauze facand competitii. Acum, la multi ani distanta, cubul Rubik a intrat chiar in competii adevarate pentru ca jocul este unul al „mintii” si al „dibaciei”. Iti dezvolta capacitati pe care nu le cunosteai innainte de-a te juca cu un cub Rubik.

„Joaca trebuie sa ramana viata ta. Munca trebuie sa ramana doar un mijloc de-a te juca. Nu-ti transforma viata intr-o rutina de munca, pentru ca scopul vietii e joaca” (OSHO)

Pentru ca Jasmine iubeste „petrecerile in pijamale” incercam sa ne strangem ori de cate ori avem ocazia intr-o joaca, adulti si copii, legati de un joc.

Joaca-te! Oxygame te provoaca!

Si pentru ca urmeaza un weekend la munte m-am tot gandit ce sa aduc nou pentru a avea o seara de poveste, adulti si copii, deopotriva.

Am descoperit Oxygame si m-am indragostit pe loc de Qwirkle un joc pe care il va adora si copii vostrii.

108 de piese din lemn pe care le aranjezi in cel mai variat mod posibil, asemanator jocului de Scrabble doar ca de data aceasta nu alcatuim cuvinte.

Fiecare jucator extrage 6 piese pe care le aseaza pe tabla. Fiecare primeste 6 piese cu imagini si culori diferite, iar jucatorul care primeste cele mai multe piese de aceeasi culoare incepe jocul.

Daca va intrebati ce se intampla in cazul in care sunt doi jucatori cu numar egal de piese de aceeasi culoare, atunci aflati ca au prioritate cei mai mici.

In functie de numarul de piese puse pe masa tot atatea se vor lua din saculet.

Se formeaza randuri (se considera un rand minim doua piese alaturate – maxim 6) din aceeasi forma sau aceeasi culoare, dar intr-un rand de pise de aceeasi forma trebuie sa fie o culoare diferita.

Cand formam randuri de culori atunci putem alege ca piesele sa aiba forme diferit desenate.

Jocul se incheie in momentul in care piesele din saculet s-au terminat.

Joaca-te cu Oxygame!

Pentru ca Oxygame mi-a provocat pofta de joc si joaca am ales si Ligretto – un joc in care rapiditatea si interactivitatea este la cote maxime pentru ca toti jucatorii actioneaza in acelasi timp.

160 de carti, cate 4 seturi a 40 de carti, mai exact cate un set pentru fiecare jucator. Rapiditatea cu care adaugi cartile si modul in care iti epuizezi propriul pachet te face castigator.

Cartea cu numarul 1 se poate adauga oricand pe masa, in rest doar culoare peste culoare. Sunt sigura ca cei mici vor adora acest joc pentru ca atunci cand este vorba de miscare si viteza ei sunt primii.

Oxygame da startul la distractie!

Port Royal, Ligretto, Qwirkle, cubul Rubik – orice joc ai alege, ai distractia garantata!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns