„Draga inima” – o carte de exceptie de la Bookzone

Draga inima” o carte sub codeiul unui medic, Vasi Radulescu, m-a provocat la o altfel de lectura.

Titlul cartii: „Draga inima”

Autor: Vasi Radulescu

Numar pagini: 285

Editura Bookzone

„Draga inima (…) iti sugerez sa iei totul mai usor. Sa nu mai pui toate lucrurile la tine, sa te relaxezi un pic, sa-ti faci treaba ta esentiala si nimic in plus sau in minus, ca altfel bate la ochi”.

Chiar daca autorul Vasi Radulescu ne aduce in aceasta carte o parte din cazurile cu care s-a confruntat zi de zi, alta este esenta cartii. De fapt, el surprinde in cuvinte viata intr-o alta dimensiune. Ne aduce cumva mai aproape de ceea ce conteaza cu adevarat in aceasta viata si ne pune cumva fata in fata cu realitatea pe care o vedem abia in momentele in care suntem bolnavi si neputinciosi.

 „Multi dintre noi au cam uitat lucrurile simple. Gandurile curate. Ideile aparent nebune. Fugim dupa acumulari si ne facem straturi care par ca ne inalta, dar de fapt ne sufoca, ne ascund si mai tare inimile de lume.”

„Draga inima,

Stiu ca te mai dor uneori genunchii, cand te pui in ei. O faci atunci cand esti coplesita de dor.”

Nu trebuie sa ai cunostinte medicale sa intelegi mesajul doctorului din cartea „Draga inima”. Trebuie sa o simti cu sufletul. Pe tot parcursul cartii sunt prezentate cateva cazuri clinice, dar esenta cartii este raportata la tine. La modul in care alegi sa traiesti. La felul in care existi in aceasta lume in care totul pare sa fie prins intr-o „avalansa”. La propria ta inima care te accepta si pe care tu inveti sa o accepti.

S-a spus despre cartea aceasta ca este despre „povestea unie inimi care s-a apropiat de alte inimi”. Cred ca este descrierea perfecta despre autor, despre carte.

Personal am gasit nu doar interesanta cartea, ci cu un puternic mesaj transmis subtil printre randuri, printre cazurile cu care autorul le-a prezentat.

„Cred ca exista mereu o compensatie in universul asta. Cred ca pierdem si castigam persoane, povesti, bucurii, suferinte. Chiar si timp”

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Nu am citit de mult o carte de un autor autohton,insa m-ai convins sa incerc sa o citesc si eu,multumim mult de recenzie/

  1. Răspunde

   Chiar merita ! Este o carte de exceptie!

 2. Răspunde

  Ce frumos ai imbainat medicina cu aceasta carte. Super articolol

 3. Răspunde

  Am văzut când a lansat cartea, l-am văzut offline pe autor.
  De atunci mi-am propus să citesc ”Dragă inimă” dar nu am reușit.
  Recomandarea ta mi-a întărit convingerea că trebuie să fac rost de carte și s-o citesc.

  1. Răspunde

   Iti recomand cartea pentru ca o sa-ti placa!

 4. Răspunde

  Autorii romani contemporani au un loc special in biblioteca mea. Incerc sa ii promovez cat mai des pentru ca merita. Daca nu noi, atunci cine?

 5. Răspunde

  ce carticica interesanta. as fi jurat ca e ceva de anatomie. dar dupa cum ai descris tu, e mai mult o carte de suflet!

 6. Răspunde

  Cum o persoana care îmi place sa citesc foarte mult, este modul meu de a ma relaxa și a ma desprinde de lumea reala, aceasta carte va face parte din următoarea mea lista de cărți!

 7. Răspunde

  Pare foarte interesnta cartea!

 8. Răspunde

  Din pacate citatul asta surprinde perfect esenta vremurilor pe care le traim: „Multi dintre noi au cam uitat lucrurile simple. Gandurile curate. Ideile aparent nebune. Fugim dupa acumulari si ne facem straturi care par ca ne inalta, dar de fapt ne sufoca, ne ascund si mai tare inimile de lume.”

  1. Răspunde

   Da, cam asa am simtit si eu!

 9. Răspunde

  Chiar as vrea sa lecturez si eu cartea, mi se pare buna de citit.

 10. Răspunde

  Stiu pe cineva la care aceasta carte ar putea sa ii raspunda la cateva intrebari.

 11. Răspunde

  Chiar pare o carte originala, pe care mi-ar placea sa o citesc.

 12. Răspunde

  O carte care poate ne ajuta sa intelegem ca trebuie sa ne punem pe primul plan si sa avem grija de noi si de sanatatea noastra

 13. Răspunde

  Eu cred ca pentru tine este o carte perfecta. Ai ce invata si in postrura de dostor dar si ca om

 14. Răspunde

  […] Despre "Draga inima" poti sa citesti aici! […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns