Leacuri Manastiresti – terapii pentru trup si suflet

„Leacuri Manastiresti – terapii pentru trup si suflet” este o carte pe care mi-am dorit-o de multa vreme.

Chiar daca sunt medic si cred cu tarie in importanta medicatiei si in rolul pe care acesta il are in tratarea afectiunilor, cred si in aceste leacuri manastiresti.

Sunt convinsa ca plantele au un puternic efect asupra starii noastre de sanatate si impreuna cu medicatia clasica ajuta la vindecare.

Cartea: „Leacuri Manastiresti – terapii pentru trup si suflet

Autor: Mariana Borloveanu

Numar pagini: 208

Categoria: Terapii Alternative

Editie: Necartonata

Format: 200X140

Cartea se poate comanda la: Libris.ro

Leacuri Manastiresti este o culegere de date, de sfaturi si de terapii ale maicilor si calugarilor. O parte dintre aceste sfaturi le cunosteam pentru ca am studiat mereu medicina alternativa pe care am gasit-o de un real adjuvant.

Nu vorbim despre efectul placebo, ci despre marturii ale unor oameni care au utilizat plantele in afectiunile lor si a caror stare de sanatate s-a imbunatatit.

Personal, am considerat terapiile cu plante medicinale ca fiind parte din tratamentul complet si complex in orice afectiune.

Nu stiau pe vremuri ce anume contine fiecare planta in parte, dar s-au bazat pe observatie si pe o medicina arhaica care era facuta cu multa daruire de catre maici si calugari.

♥ Coada-calului „fortifica incheieturile”. Studiile stiintifice au demonstrat ulterior ca in aceasta palnta exista cantitati importante de siliciu care are rol antiartritic.

♥ Cicoarea determina cresterea diurezei, dar are si un bun efect coleretic, fiind un bun colagog si un antispastic de exceptie. Ce nu stiam despre cicoare (dar am aflat din carte) este ca aceasta planta are si efecte antidiabetice.

♥ Leacurile cu tamaie sunt poate printre cele mai populare. Chiar in aceasta perioada am inceput un tratament cu tamaie pe care am luat-o de la Manastirea Barsana.

Despre tamaie se spune ca are rolul de-a te „scapa de pietrele de la rinichi si de la fiere”. Trebuie insa sa va dau un sfat foarte important. Nu trebuie sa se atinga dintii cu bucati din tamaie pentru ca smaltul dentar este distrus.

♥ Armurariul este cunoscut pentru efectul sau hepatoprotector, insa nu stiam ca are un efect benefic si in stoparea evolutiei tumorilor benigne. Cataplasma cu armurariu are efect calmant, actionand ca un miorelaxant in durerile colicative.

♥ Spirulina, echinaceea si arnica – plante medicinale pe care le cunosc foarte bine, sunt si ele mentionate printre aceste leacuri manastiresti.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Ar fi bine sa acordam mai mult credit leacurilor naturiste.

 2. Răspunde

  Mi~ar trebui si mie aceasta carticica. Sunt pasionata sa aflu mai multe despre beneficiile pe care fiecare planta le poate oferi

 3. Răspunde

  Foarte utile informatiile furnizate de aceasta carte si cu siguranta as avea multe de invatat din ea

 4. Răspunde

  […] V-am povestit cat de interesant a fost si volumul I al acestei culegeri de leacuri manastiresti pe care Mariana Borloveanu a realizat-o cu atata maiestrie → aici. […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns