Muscatele – diversitate si eleganta

Muscatele sunt florile pe care le indragesti indiferent de culoarea sau forma lor. Sunt muscate din soiurile „pelargonium” de care nu ai cum sa nu te indragostesti.

Cu siguranta dupa denumirea aceasta „academico-sofisticata” ai fi tentat sa spui ca nu stii cum arata sau despre ce fel de floare este vorba.

In realitate muscatele sunt florile pe care le vedem la pervazul unei case, chiar si in parcuri sunt realizate decoruri florale care-ti incanta toate simturile.

Pentru ca pasiunea mea pentru aceste flori a depasit stadiul de „florist incepator” m-am orientat spre o carte de la Editura Casa, din care sa aflu mai multe informatii.

Muscatele – diversitate si eleganta

Cartea:”Muscatele – diversitate si eleganta

Numar pagini: 108

Colectia: gradina noastra

Cartea se poate comanda la: Editura Casa

Ce ne ofera aceasta carte?!

In prima parte a cartii, dupa ce trecem de partea introductiva, cu prezentarea generala a muscatelor suntem invatati pas cu pas cum se realizeaza inmultirea muscatelor.

Personal stiam ca inmultirea se face prin butasi, dar nu stiam ca poti obtine o planta asa frumoasa si prin seminte.

In carte sunt prezentati toti pasii de inmultire, cum sa realizam butasul si mici secrete pentru obtinerea unor noi plante din planta-mama.

Va spun si voua cateva dintre aceste secrete, iar pe restul va las sa le descoperiti singuri rasfoind aceasta carte de la Editura Casa, in cazul in care sunteti si voi pasionati de aceste flori minunate.

♥ pregatirea alveolelor in care urmeaza a se planta butasul este esentiala

♥ alveolele se umplu cu turba si perlit si se aseaza in tavite

♥ in fiecare alveola se pune doar un singur butas de muscata  obisnuita (pelargonium zonale) sau maxim doua din muscata curgatoare (pelargonium pelatum)

♥ la temperaturi de 20 de grade in sol si 18-20 grade in aer, inradacinarea incepe in 4-5 zile

♥ in primele 5 zile, zona proaspat butasita se acopera cu folie pentru a asigura umiditatea de 75-80%

♥ innainte de inradacinare, butasii se uda abundent, dupa care se rareste udarea

In carte sunt prezentati cativa butasi si cum se aplica taierile respective, cu imagini foarte sugestive.

Sunt prezentate pe larg informatii despre:

~cerintele fata de lumina

~cata apa are nevoie fiecare planta

~necesarul de nutrienti si cerintele solului

Trebuie sa recunosc ca am un numar  mare de muscate. Faptul ca nu intelegeam de ce unele infloresc in toata perioada anului iar altele abia daca faceau 2-3 flori pe an mi-a fost elucidat citind acest capitol.

In a doua parte a cartii ne sunt oferite informatii despre lucrarile de ingrijire pe care trebuie sa le oferim acestor plante.

Citind aceasta carte am inteles care sunt de fapt necesitatile acestei flori, modul de udare si mai ales cand este momentul optim pentru udarea lor.

Daca si voi sunteti fascinati de aceste flori si vi le doriti in tot timpul anului inflorite va recomand cu mare drag cartea:”Muscatele – diversitate si eleganta” de la editura Casa.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Nu stiam aceste detalii despre aceasta floae. Stiu doar ca este o floare care se creste usor si nu este foarte pretentioasa

  2. Răspunde

    Sunt foarte frumoase muscatele si sunt chiar usor de ingrijit. Am si eu cateva si imi plac ca tin foarte mult florile si sunt mai tot timpul inflorite

Leave a Reply

Lasă un răspuns