Strategia

” Strategia. O istorie completa ” este cu si despre arta militara sau cum spunea Mike Tyson: „Orice om are un plan, pana incaseaza primul pumn in gura”

Cartea:”Strategia.O istorie completa

Autor: Lawrence Freedman

Cartea se poate comanda pe: Libris.ro

Categoria: Politica

Editie: Necartonata

Format: 200 x 140 mm

Nr. pagini: 1024

„Strategia. O istorie completa” – prezentare

Strategia este parte componenta a artei militare, care se ocupa cu problemele pregatirii, planificarii si ducerii razboiului si operatiunilor militare.

Strategia a fost, este si va fi o caracteristica importanta a omenirii care se pastreaza dincolo de spatiu si timp. Dupa o analiza indelungata a povestirilor biblice, Steven Brams trage conlcuzia ca Dumnezeu e „strategul suprem , el a format lumea, el ne coordoneaza in tot ceea ce facem. Maretia lui Dumnezeu este atunci cand salveaza evreii din Egipt, unde erau tinuti in sclavie. Israelitii reprezentau poporul ales de Dumnezeu.

Strategia lui Dumnezeu a constat prin faptul cand i-a spus lui Moise sa mearga la faraonul Egiptului si sa-i zica: ” Da-i drumul poporului Meu, ca sa-mi slujeasca fiinca de data aceasta voi trimite toate loviturile Mele asupra inimii tale, asupra slugilor tale, asupra poporului tau, pentru ca tu sa vezi ca-n tot pamantul nu este altul asemenea Mie.”

De partea cealalata a strategie este stratagema, tradusa prin viclenie, prin orice mijloc de a face rau ( Satana, asa cum este relatat in biblie).

Dar ce inseamna Strategia?!

Inca din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre, toti conducatorii militari aveau  la baza in actiunile lor, foarte bine determinat, o strategie, care sa conduca la victorie.

Razboaiele lumii s-au bazat pe stratageme, pe de o parte, prin aliante si tot felul de intelegeri, dar strategia a fost definitorie. Facand o paralela intre dezvoltarea omenirii, dezvoltarea cunoasterii si biserica, constatam ca stiinta vine sa demonstreze scrierile biblice, ceea ce face sa ajunga cele doua componente stiinta si biserica la acelasi nivel.

Strategia am aratat ca a existat dintotodeauna, inca de la facerea lumii, insa Dumnezeu fiind creatorul ei si strategul suprem, apare  in contrapartida.  Stratagema care este opusul strategie, incercand sa castige mereu, prin inselatorii si viclenii.

Istoricii lumii au demonstrat capabilitatile exceptionale ale conducatorilor acelei perioade, au aratat ca strategia alaturi de stratagema au fost intotodeuna intr-o continua lupta.

Autorul acestei carti ne arata ca oricine are nevoie de o strategie. Strategiile nu privesc doar chestiuni de viata si moarte, aspecte privind conducatorii de arme, conducatorii de corporatii, sau conducatorii de guverne, ci si probleme ale vietii de zi cu zi.

Prin aceasta carte, autorul arata ca omenirea s-a realizat, s-a dezvoltat apeland la cai,  pentru atingerea unor scopuri bine determinate.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Orice are o strategie, chiar daca se vede sau nu. Asa functionam toti. Pare interesanta cartea, o lectura buna

 2. Răspunde

  Pare o carte interesantă, am trecut-o pe lista de lectură:)

 3. Răspunde

  Mereu am fost interesata de istorie si am vrut sa invat despre evenimentele importante care au avut loc. Din cele 1024 de pagini cu siguranta inveti multe.

 4. Răspunde

  Cred ca fiecare are o strategie în felul în care acționează. Ce e important e sa avem și un plan B în cazul în care strategia nu e întotdeauna o variantă câștigătoare.

 5. Răspunde

  Foarte interesanta cartea. Am sa o pun si eu pe lista de lectura, chiar pare o carte buna.

 6. Răspunde

  Pare o carte chiar buna de citit din acre am afla lucruri tare interesante.

 7. Răspunde

  Mi se pare tare interesantă și incitantă această carte!
  Mulțumesc pentru recomandarea ta, voi ține cont de ea.

 8. Răspunde

  Pare foarte interesanta. Ar fi pe placul sotului meu, sigur.

 9. Răspunde

  Chiar mi se pare interesanta. Cred ca am sa-i dau si eu o sansa

Leave a Reply

Lasă un răspuns