„O viata si inca o zi” ~ cartea de vacanta

„O viata si inca o zi” ~ cartea de vacanta pe care vreau sa o recomand astazi!

Titlul cartii: „O viata si inca o zi

Autor: Alexandru-Mihai Gulie

Numar pagini: 268

Editura: Bookzone

Oamenii care lupta pot pierde.

Oamenii care nu lupta au pierdut deja”

Pornind de la acest citat cred ca autorul Alexandru-Mihai Gulie isi creioneaza intreaga poveste.

O poveste, care trebuie sa recunosc, dupa primele pagini ale cartii nu-mi spunea despre ce va urma.

Locul actiunii este undeva in Alaska. Poveste incepe cumva straniu printr-un accident care are loc intr-o zi cu multa ceata, cand Abel Collins ajunge cu masina intr-o prapastie.

Abel aflase ca Sarah, marea si singura lui dragoste, era bolnava de cancer, in ultimul stadiu al bolii. Trebuie sa ajunga sa-i ceara iertare pentru faptul ca nu a luptat pentru ca relatia lor sa functioneze. Plecase cu aceasta idee in cap si luase cu el si manuscrisul: „Un cantec de lebada”  care reprezenta intregul sau univers.

„O viata si inca o zi” – povestea care te impresioneaza si te face sa iti regandesti prioritatile in viata.

La locul accidentului apar Tim si sotia sa Julia,care se intorceau de la o petrecere. Tim este cel care coboara in prapastie pentru a-i acorda primul ajutor lui Abel in timp ce Julia anunta echipajele de salvare.

Momentul acela in care Tim ajunge langa Abel, declanseaza un puternic impact asupra acestuia. Abel parea ca-si traia ultimele clipe din viata. Tinea la piept un manuscris si implora cuiva nevazut sa-i mai acorde o singura zi.

Toate aceste evenimente au asupra lui Tim un impact profund poate si din cauza starii sale interioare.

 

***

Sarah, cea caruia voia sa-i ceara iertare Abel era in spital. Sophie, fiica sa, traia cumva o parte a aceiasi poveste de iubire neimplinita.

Tim reuseste sa realizeze o conexiune stransa intre Abel – care implora pentru inca o zi de viata si David, unul din politisti care venise la locul accidentului.

Probabil ca povestea lui Abel era cumva traita de cei doi intr-un alt mod si impactul accidentului ii facea pe cei doi sa-si doreasca sa-i ofere lui Abel tot ce se putea pentru acele ultime ore.

Jessica Drum, paramedicul care il preluase pe Abel incerca sa-l tina in viata pana la camera de urgenta a spitalului Alaska Regional Hospital. Acelasi spital unde era internata si Sarah.

Pentru Abel „toata agitatia din jurul lui devenise doar zgomot de fundal”.

„Abel era inca in viata. respira greoi din pricina multiplelor leziuni suferite. Ramanea constient pentru cateva secude, apoi se pierdea intr-o negura nesfarsita …”

La spital Sophie l-a zarit pe David si in sufletul sau a crezut ca acesta venise dupa ea. Lacrimile sale au dat-o de gol. Isi regasea linistea in bratele mamei sale.

-Imi pare rau ca nu ti-am povetit despre el…Acum insa, nici nu mai are rost. E prea tarziu pentru noi. M-a mintit si nu i-o pot ierta niciodata.(…)

-Scumpa mea copila, (…) am sa-ti spun o poveste.Vei vedea ce inseamna cu adevarat sa fie prea tarziu si cum capriciile a doi oameni pot distruge toata frumusetea unor sentimente curate”

Tim si David au gasit intr-un final manuscrisul lui Abel.

Un cantec de lebada…biografia unei vieti

Ce a scris Abel in acel manuscris si care a fost viata sa, de ce mai implora la inca o zi, va las pe voi sa descoperiti citind aceasta minunata carte: „O viata si inca o zi” de la Bookzone!

 

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Pare o poveste foarte emotionanta pe care imi doresc sa o citesc ca sa aflu deznodamantul. Iar pozele sunt superbe! 🙂

 2. Răspunde

  Daca e asa o lectura placuta, o pastrez pentru citit pe plaja!

 3. Răspunde

  Frumoasa poveste. Uneori inca o zi este tot ce ne dorim.

 4. Răspunde

  Pare o poveste relaxanta, chiar perfecta pt vacanta.
  p.s. Iti sta bine tare in galben!

 5. Răspunde

  Nu stiu cum e cartea,dar tare mi-ar place sa aflu intr-un cadru exact asa cum ai ales tu pentru poze.

 6. Răspunde

  Pare o poveste cu multe intorsaturi de situatie.
  Sa inteleg ca autorul este roman?

  1. Răspunde

   Da 🙂

 7. Răspunde

  Îmi plac tare mult pozele. Ideea de a te poza intr-un lan de lavanda intr-o rochie Galbena este geniala! Despre carte nu pot ea spun decât ca mi-o doresc și eu

Leave a Reply

Lasă un răspuns