Orhideele – minuni multicolore

Orhideele sunt florile mele preferate. Nu conteaza culoarea sau specia lor. Le iubesc pe toate!

Atunci cand iubesti florile iti doresti sa cunosti cat mai multe amanunte despre ele, iti doresti sa le cunosti toate „secretele”.

Si cum putem sa descoperim mai bine secretele decat din carti?!

Cartea:”Orhideele – minuni multicolore

Editura Casa

Numar pgini:80

Autor: Lutz Röllke

Colectia: „Gradina noastra”

Orhideele – minuni multicolore

In cele 80 de pagini autorul ne poarta prin lumea orhideelor in cel mai special mod. Cred ca un farmec aparte al acestei carti este dat si de tipul de foaie.

O imagine foarte clara si o foaie fina si lucioasa care scoate si mai mult in evidenta minunatele specii de orhidee.

Ce informatii gasiti in cartea: „Orhideele – minuni multicolore”

In notiunile de baza ne sunt prezentate structura plantei, tipul de crestere, metodele de inmultire al diferitelor specii, modul de ingrijire al acestora, dar si modalitati de intretinere.

 

Partea cea mai interesanta a cartii este descrierea celor mai frecvente specii de orhidee, fiecare specie fiind descrisa pe larg.

Am descoperit specii despre care nu stiam mai nimic, cum este soiul Maudiae sau Miltonia. Insa, cred ca Phalaenopsis ramane in prim-plan, fiind cea mai frecventa orhidee la noi in magazinele de specialitate.

Motivul pentru care am dorit sa am aceasta carte in colectie a fost cel legat de bolile care pot apare la aceste flori. Am avut candva o orhidee care s-a topit pur si simplu si nu am stiut ce puteam face. Era o specie deosebita, cu flori superbe, albastre.

Cauzele bolilor si modul de tratare sunt descrise pe larg in aceasta carte.

Ultima parte a cartii este cea in care sunt descrise pe rand lunile anului si lucrarile de ingrijire pe care sa le realizam la aceste superbe flori.

Daca va pasioneaza orhideele, va doriti sa aflati mai multe informatii legate despre modul de ingrijire al acestora aceasta este o carte pe care vi-o recomand.

Cartea se poate comanda direct la editura Casa.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Am si eu o orhidee primita de 8 martie si vreau sa zic ca abia acum a inflorit din nou … chiar ma gandeam ca o voi pierde. Am sa caut si eu cartea sa aprofundez cum pot s-o ingrijesc corect

 2. Răspunde

  Mi-ar fi de folos și mie, ca să învăț sa îmi îngrijesc orhideele primite de la husby! 😁

 3. Răspunde

  Si mie imi plac foarte mult. Am o mulțime și sunt superbe când înfloresc.

 4. Răspunde

  Ma chinuiam de 2 saptamani sa gasesc un cadou pentru o prietena care are de toate. E pasionata de orhidee si cartea asta ar fi perfecta! Noroc cu tine. Multumesc!

 5. Răspunde

  Îmi doresc aceasta carte! Am doua orhidee, una de 4 ani și una de 3 ani și îmi infloresc non-stop! Dar as vrea sa știu mai multe despre îngrijirea lor și, de ce nu, sa îmi cumpăr mai multe!

 6. Răspunde

  Avem si noi cateva orhidee si unele sunt mai rezistente decat altele, nu stiu de ce. Poate aflu din carte.

 7. Răspunde

  Cei ce adora si au orhidee vor afla informatii pretioase din aceasta carte.

 8. Răspunde

  Ador orhideele și am câteva dar mereu sunt cu ochii după noi achiziții.
  Mi se pare interesantă cartea, mi-am notat să o cumpăr.

Leave a Reply

Lasă un răspuns