Palatul Stirbey din Sinaia

Palatul Stirbey din Sinaia este despre istorie, despre cultura si despre arta intr-un mod rafinat imbinate.

Palatul Stirbey din Sinaia

A fost ridicat in perioada anilor 1874-1875 si a fost transformat  in Muzeul orasului Sinaia, arhitectura sa fiind una deosebita, atat la exterior cat si la interior prin cele 13 sali tematice.

 

Salonul aristocratic cel mai deosebit din Palatul Stirbey

 

Secolul  XX vine cu exuberanta si lux iar acest lucru este foarte bine surprins in aceasat camera. Tapiteria si modul in care este amenajata aceasta camera, pianul si masuta de scris sunt parti ale rafinamentului, elegantei. Intreaga camera este cufundata in tonalitati verzui, calde.

Comorile din Bucegi un loc care te surprinde placut

Poalele Bucegilor, crestele abrupte ale muntilor, un tablou parca ‘copiat” din natura care te surprinde in cel mai palcut mod.

Personalitati importante

Grigorescu sau Tatarescu, Maria Regina Romaniei, Parintele Arsenie Boca si multe celebritati intr-o camera care iti da sentimentul ca Sinaia a fost de-a lungul timpului locul prin care au trecut multe personalitati in diferite perioade istorice.

Orase infratite

„In 1968 cand Romania se afla in plina ascensiune comunista, fosta resedinta regala de vara semneaza protocolul de infratire cu orasul italian Aosta „.

Stancile Franz Joseph

Imparatului Austro-Ungariei Franz Josef, „primul monarh organizeaza un dineu fastuos la inaltime,langa stancile ce astazi ii poarta numele, de unde invitatul sau putea sa priveasca spre linia orizontului ce despartea Vechiul Regat de Marele Imperiu”.

 

Poate cea mai nostalgica ramane zona „comunista” in care am revazut „cravata de pionier” si banii acelei perioade.

Pretul unui bilet este 15 lei pentru adulti si 10 lei pentru elevi.

Intrarea in muzeu este putin atipica ( intial am crezut ca este vorba de o alta intrare a muzeului din cauza unei cafenele aflate chair la intare).

Palatul Stirbey din Sinaia eleganta si rafinament la pas prin istorie!

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns