Pavlova

Prajitura mea preferata a fost si ramane Pavlova. Gustul sau n-a fost egalat pana in prezent de nici o alta prajitura…nici macar de cele cu multa ciocolata.

Pavlova – o prajitura fina ca matasea

Pentru ca este cea mai simpla si mai fina prajitura pe care o poti prepara, m-am gandit sa-ti las reteta, in cazul in care ai o aniversare sau petreci Revelionul acasa.

Eu am facut aceasta prajitura sub forma unui tort, dar se poate realiza si pe fiecare portie separata.

Ingrediente Pavlova

Pentru bezea:

♥160 gr albusuri

♥un praf de sare

♥300gr zahar

♥2 plicuri zahar vanilinat

♥1 lingurita zeama de lamaie

Crema este formata din frisca preferata.

In plus mai avem nevoie de fructe de padure pentru a balansa putin gustul dulce al bezelelor.

Mod de preparare

♥Se amesteca albusurile cu praful de sare pana se spumeaza.

♥ Se adauga zeama de lamaie si cantitatea de zahar treptat, continuand mixarea pana obtinem o spuma tare care nu cade de pe telul mixerului.

♥Cu ajutorul unui pos se formeaza bezelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In cazul meu am facut o baza mare a tortului si mai multe bezele mici cu care am ornat acest tort.

Cel mai important aspect pentru ca bezeaua sa nu se arda si sa sa nu-si schimbe culoarea, este modul in care aceasta este coapta.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit in momentul introducerii tavii. Se coace bezeaua timp de 1 ora si 15 minute la temperatura de 100 de grade.

Daca va plac prajiturile cu frisca si bezea, aceasta este cea mai simpla si mai delicioasa!

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    Sincer ma asteptam sa fie mult mai complicata aceasta reteta! Imi place pavlova, dar uite ca pana acum nu am incercat sa o prepar eu. O sa salvez reteta ta si o sa incerc.

  2. Răspunde

    Este unul dintre deserturile mele preferate!

Leave a Reply

Lasă un răspuns