Prajitura mea preferata a fost si ramane Pavlova. Gustul sau n-a fost egalat pana in prezent de nici o alta prajitura…nici macar de cele cu multa ciocolata.
Pavlova – o prajitura fina ca matasea
Pentru ca este cea mai simpla si mai fina prajitura pe care o poti prepara, m-am gandit sa-ti las reteta, in cazul in care ai o aniversare sau petreci Revelionul acasa.
Eu am facut aceasta prajitura sub forma unui tort, dar se poate realiza si pe fiecare portie separata.
Ingrediente Pavlova
Pentru bezea:
♥160 gr albusuri
♥un praf de sare
♥300gr zahar
♥2 plicuri zahar vanilinat
♥1 lingurita zeama de lamaie
Crema este formata din frisca preferata.
In plus mai avem nevoie de fructe de padure pentru a balansa putin gustul dulce al bezelelor.
Mod de preparare
♥Se amesteca albusurile cu praful de sare pana se spumeaza.
♥ Se adauga zeama de lamaie si cantitatea de zahar treptat, continuand mixarea pana obtinem o spuma tare care nu cade de pe telul mixerului.
♥Cu ajutorul unui pos se formeaza bezelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In cazul meu am facut o baza mare a tortului si mai multe bezele mici cu care am ornat acest tort.
Cel mai important aspect pentru ca bezeaua sa nu se arda si sa sa nu-si schimbe culoarea, este modul in care aceasta este coapta.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit in momentul introducerii tavii. Se coace bezeaua timp de 1 ora si 15 minute la temperatura de 100 de grade.
Daca va plac prajiturile cu frisca si bezea, aceasta este cea mai simpla si mai delicioasa!