Provocarea de 30 de zile pentru organizare

Organizarea reprezinta in acest moment o idee pe  care vreau sa o pun in practica!

Am citit, m-am documentat, iar am citit (am luat chiar si notite)  si pana la urma am ramas la o idee tare faina care mi-a placut la una dintre mamicile (blogarite) din America. Am combinat cumva ideea ei de : „30 day decluttering challenge” cu ideea mea de-a fi (dez)organizata.

Care este ideea de baza?

Organizarea practica a diverselor locuri din casa (si implicit curatenia de primavara) sau a diverselor hartii, acte, documente ori fisiere din calculator.Indiferent ce alegi sa-ti organizezi, ideea de baza este sa-ti propui cateva reguli simple.

Eu nu am vrut sa astept un „inceput de luna” sau un „inceput de saptamana” -scuze care pot aparea imediat ce citesti acest articol-am inceput asa pur si simplu intr-o zi de marti 13.

Voi incepe acest proiect cu aceste planuri, iar de maine ma apuc de organizat!

Ce presupune organizarea mea?

Diverse coltisoare din casa sau sertare, haine, dulapuri, hartii si documente.

Ce consider ca este important?

  • *Sa incepi sa-ti planifici cu o seara innainte ce vei face in ziua urmatoare
  • *Sa ai continuitate in ceea ce ti-ai propus(adica sa respecti provocarea de 30 de zile)
  • *Pentru ca fiecare dintre noi stim exact cum avem, sau mai bine spus, cat avem ca timp liber in ziua urmatoare, este indicat sa alegem proiectul adecvat perioadei de timp avuta la dispozitie. Nu alegem  sa facem curatenie generala in camara (care ne ia ami mult de 3 ore) intr-o zi in care avem timp doar 30 de minute la dispozitie. In acest fel ne-am demoraliza si am renunta la proiect.
  • * Fiecare isi alege porpriul proiect in functie de necesitatile personale (eu vi le prezint zilnic pe ale mele si cu ideile mele de organizare)

Astfel, pentru maine eu mi-am propus sa fac ordine in spatiul de lucru al biroului si sa imi notez in plannerul personal ideile si necesitatile personale.

In cazul in care nu vrei sa pierzi sfaturile mele legate de organizare, ne revedem maine, tot aici!

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns