Sanatate din Farmacia Domnului

Maria Treben, autoarea cartii „Sanatate din Farmacia Domnului”, a studiat medicina holistica si a reusit sa descopere principiile plantelor medicinale. Daca in acele timpuri era considerata „o sfanta” acest fapt se datora tratamentelor de succes pe care aceasta le avea folosind plantele medicinale.

Sanatate din Farmacia Domnului

Cartea: Sanatate din Farmacia Domnului

Autor: Maria Treben

Numar pagini: 128

Cartea se poate comanda pe: Libris.ro

In prima parte a cartii:”Sanatate din Farmacia Domnului” sunt informatii generale de modalitati corecte de culegere a plantelor medicinale, de pastrare si de preparare a lor, sub forma de ceaiuri, tincturi, uleiuri, cataplasme, creme.

Fiecare planta este ulterior descrisa de catre autoare, incercandu-se a se surprinde cat mai multe informatii referitoare la acestea.

Pentru cei care iubesc plantele medicinale, cartea este o sursa constata de inspiratie.

Pentru ca in gradina mea inca am o tufa frumoasa de salvie, as vrea sa ma opresc asupra ei.

Salvia Officinalis preparata sub forma de cei sau infuzie, ajuta la purificarea sangelui prin eliminarea mucusului, „stimuleaza apetitul si elimina tulburarile intestinale si diareea(…).Extern, ceaiul de salvie este recomandat in special pentru toate amigdalitele, supuratiile dintilor, inflamatia faringeluisi a cavitatii bucale”.

De aceea salvia este o planta medicinala pe care trebuie s-o avem in casa mai ales in anotimpul rece.

Sanatate din Farmacia Domnului

Ultima parte a cartii:”Sanatate din Farmacia Domnului” face referire directa asupra intrebuintarii plantelor medicinale in diferite afectiuni.

Multe dintre aceste plante medicinale cresc la marginea padurilor si sunt usor de recunoscut. Cine nu stie cum arata coada soricelului, urzica  sau papadia?!

Sunt insa, plante medicinale, cum ar fi cretisoara sau turita mare, mai rar vazute si poate de aceea multe persoane nici nu le recunosc in momentul in care le gaseste intr-o margine de poienita. Probabil ca la acest aspect s-a gandit si autoarea si pentru ca sa recunostem cu usurinta aceste plante medicinale, la sfarsitul cartii sunt cateva planse color cu acestea.

Cartea”Sanatate din Farmacia Domnului” este acea carte pe care o rasfoiesti de mai multe ori si parca de fiecare data mai descoperi ceva nou pentru sanatatea ta!

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Cred că este o carte care nu lipsește din nici o casă

 2. Răspunde

  La cunostiintele pe care le ai tu, o astfel de carte chiar te ajuta sa capeti si mai multe informatii medicale

 3. Răspunde

  Ne plac mult cărțile de acest tip. Avem și noi câteva și mi-ar plăcea să o iau pentru familia mea și pe aceasta. Mersi pentru propunere!

  1. Răspunde

   Si noua!

 4. Răspunde

  Maria Treben, prin munca si studiul sau a reusit sa descopere secretele plantelor medicinale si sa le impartaseasca cu intreaga lume. In acele timpuri, ea era considerata o adevarata „santa” datorita tratamentelor de succes pe care le avea cu ajutorul acestor plante miraculoase. Cartea sa este o bogatie de informatii pentru cei pasionati de medicina naturista si o sursa de inspiratie pentru cei ce doresc sa descopere puterea vindecatoare a plantelor. Sanatatea din Farmacia Domnului este cu adevarat un dar nepretuit pentru toate generatiile!

Leave a Reply

Lasă un răspuns