Sfaturi pentru alegerea unui parchet bun

Un parchet bun este esential atunci cand realizezi amenajarea unei case. Este important ca alegerea sa fie bine facuta inca  de la inceput pentru ca ulterior sa nu ‘rasturnam’ casa cu ‘fundul in sus’ pentru a schimba parchetul dupa doar 2 ani de la amenajare acesteia.

Trebuie sa tinem cont de cum vom amenaja camera, dimensiunea acesteia, modul de luminozitate al acesteia, de aspectul practic al acesteia si de multi alti factori.

Dar sa le luam pe rand!

Sfaturi pentru alegerea unui parchet de buna calitate

~ Alegerea parchetului in functie de dimensiunea camerei

Daca discutam de un parchet laminat, grosimea acestuia variaza intre 6 si 12 mm. In functie de suprafata camerei si de cat de uzitata este aceasta alegem si grosimea parchetului.

Daca este o zona unde traficul este scazut putem opta pentru o grosime mai mica de 6 sau 8 mm, insa pentru o zona in care traficul este intens, ca in cazul bucatariei, atunci se va opta pentru un parchet cu grosime de 12 mm.

In momentul in care alegem parchetul trebuie sa citim cu atentie specificatiile producatorului. Asa este si in cazul celor de la OSBTEGO – unde gasim toate aceste specificatii→ grosime, clasa de trafic, modalitatea de instalare si daca este sau nu pretabil la incalzirea prin pardoseala.

~ Cum alegem culoarea parchetului

Daca in camera in care montam parchetul este o lumina scazuta nu vom merge pe nuante inchise pentru ca  acea camera va fi mereu in semiobscuritate.

Alegerea culorii parchetului trebuie sa tina cont si de viitoarea mobila pe care o alegem pentru acea camera.

In cazul in care optam pentru un parchet de colare inchisa, asa cum este acesta, alegerea unui covor in culori calde, contrastante, este esentiala pentru creearea efectului cromatic deosebit.

Parchetul de culori deschise se preteaza la o camera mica sau care este constat iluminata articificial.

~ Laminat, stratificat sau lemn masiv?

Partea cea mai importanta ramane totusi tipul de parchet ales.

→ Alegem parchet din lemn masiv daca dorim ca rezistenta acestuia sa fie pe viata. Totusi si acesta necesita o ingrijire de genul slefuire, lacuire la cativa ani. Dezavantajele sale sunt legate de costul mult mai ridicat.

→ Alegem parchet stratificat sau laminat atunci cand ne gandim ca rezistenta sa este buna daca este vorba de un trafic moderat, au un pret bun, se monteaza relativ usor, iar ultimele modele aparute sunt si pretabile la incalzirea prin pardoseala. Trebuie totusi sa alegem grosimea potrivita pentru a avea un parchet de o calitate buna, adecvat camerei pentru care l-am ales.

Voi cum va alegeti parchetul? Dupa ce criterii va ghidati?

 

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns