Tarta cu pui si dovlecel

Pentru cei care sarbatoresc Dragobetele in locul celebrului Valentine’s Day  vin cu o idee culinara foarte usor de pregatit: tarta cu pui si dovlecel. Poate fi servita atat calda cat si rece, la pranz sau la cina, dupa preferinta.

Tarta cu pui si dovlecel

Pentru ca totul sa fie mai festiv, eu am folosit o tava in forma de inimioara. Se poate coace insa fara probleme si intr-un vas normal.

Este genul de mancare care se face rapid si cu care cochetez cand sunt in maxima viteza.

Avem nevoie de:

-un dovlecel dat prin razatoarea mare

-patru oua

-o ceasca lapte

-faina

  • -pipept de pui (fiert sau cel ramas de la friptura din ziua precedenta cum este cazul meu)

-un ardei mic (gras sau capia)

-mozzarella

  • -condimente dupa gust, sare, piper

Se pregateste un aluat asemanator celui pentru clatite, insa mai gros, din oua, lapte si faina.

In acest aluat se incorporeaza dovlecelul (pe care eu nu l-am scurs),ardeiul si pieptul de pui taiate cubulete.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Eu am folosit una de la Sano care este putin mai groasa si astfel n-am avut nevoie sa adaug nimic gras in aceasta compozitie.

Se pune in cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos. Se stinge focul si se adauga mozzarella si se mai lasa inca 5 minute pentru ca astfel se topeste  frumos.

Noi am servit cu sos de rosii facut in casa si patrunjel proaspat.

 

Tarta cu pui si dovlecel este delicioasa atat calda cat si rece. Se face simplu si usor iar rezultatul este delicios!

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Leave a Reply

Lasă un răspuns