De sarbatori schimb halatul meu alb cu unul vesel

Halatul  alb a fost cel care mi-a calauzit pasii din copilarie.

Eram mereu in preajma mamei care purta acel halat alb si cadrele medicale le simteam ca facand parte din familie pentru ca mereu dupa scoala imi faceam temele alaturi de mama la spital.

Am crescut si halatul alb a devenit parte din viata mea la  orele de fizica si chimie cand  am simtit ca este ceea ce-mi doream sa fac pe viitor.

Astazi sunt cea care poarta halatul alb si  ma tot gandesc la unele lucruri.

De ce inca exista parinti care-si sperie copilul cu „daca nu esti cuminte doamna doctor iti va face acum o injectie”?!

Si replica aceasta „minunata” spusa pe hol, innainte ca cel mic sa intre in cabinetul meu va semana si mai multa teroare in sufletul celui mic in momentul in care va da ochii cu mine.

Despre o astfel de intamplare vreau sa va povestesc astazi…

O zi obisnuita de miercuri cu holul plin, batrani si adulti, fiecare cu problemele sale, o perioada aglomerata in care virozele respiratorii a supraaglomerat si mai mult lista de pacietilor.

Un baietel de 4 ani, care venea frecvent la mine paseste in hohote de plans in cabinet. De obicei jucariile din cabinet erau cele care-l atrageau imediat si niciodata nu plangea. Era intr-o continua alergatura prin cabinet si mereu zambaret, insa astazi era total schimbat. Parca nici nu-l recunosteam.

Ridic privirea catre mama care-mi spune abia soptit :” Am fost in urma cu o luna la spital si de atunci doar daca vede un halat alb incepe sa planga. L-au speriat foarte rau acolo…”

Am rugat-o sa iasa si sa revina peste 10 minute. La inceput n-a inteles de ce, dar cand s-a reintors in cabinet si m-a vazut cu antene pe cap si fara halat a inteles.

Prichindelul  si-a comutat toata atentia pe antenele de pe capul meu si nefiind nici un halat alb in incapere, intreaga consultatie a decurs in mod obisnuit.

Dupa intamplarea aceasta m-am tot gandit sa caut bluze medicale cu imprimeuri pe care sa le am in cabinet in momentul in care am la consultatie copilasi.

Si de aceea m-am gandit ca de sarbatori sa schimb halatul meu alb cu unul vesel.

Nu pot sa spun ca n-am halate medicale, insa majoritatea sunt albe si cred ca teama de halatul alb este frecventa in randurile celor mici.

Pentru ca totul este mai simplu si la un click-distanta am ales un magazin online de costume medicale si echipamente de lucru pentru a face aceasta incercare de sarbatori.

Pe eHalate.ro am gasit o combinatie foarte interesanta care mi-a suras: reni pe un fond rosu aprins care s-ar potrivii perfect cu ceea ce aveam eu in minte.

Problema a inceput in secunda in care am zis sa vedem care ar fi reactia Jasminei in ceea ce priveste alegerea mea.

Am gandit ca prin ochii unui copil voi putea percepe si eu cumva lucrurile diferit.

Si diferit  a si fost pentru ca replica ei a fost: „Clar trebuie sa alegi un halat cu pisici. Toti copii iubesc pisicile!”

Voi ce parere aveti?! Sa aleg un halat cu pisici sau unul cu reni?!

Nota

Acest articol a fost scris pentru proba nr 16 din SuperBlog 2018, insa intrebarea finala este adresata pacientilor mei .

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    […] De sarbatori schimb halatul meu alb cu unul vesel […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns