Eu si Dodo – ea fierbinte, eu apetisanta… sau invers

O seara obisnuita dintr-o zi de mai, un zambet strengaresc si-o invitatie la o pizza au schimbat traseul monoton al vietii.

Iulia, colega cea noua de la birou, ne-a facut o invitatie pentru a-si sarbatorii ziua de nastere. Majoritatea colegilor faceau cate o comanda pizza si un suc, eventual cateva prajituri si cam asta era „petrecerea” de la birou. Insa Iulia a vrut sa fie „altfel” si ne-a invitat la ea acasa .

La o pizza

Nu aveam nimic special de facut in acea zi asa incat am acceptat invitatia ei. Nu neaparat pentru ca-mi era cea mai simpatica colega si nici pentru ca-mi era foame de „crapam” (sau poate si acestea au fost motive intemeiate) ci pentru ca eu chiar iubeam pizza.O iubeam de mica si nu aveam nevoie de un motiv, o aniversare sau o sarbatoare anume pentru a merge la o pizza. Cu toate acestea trecuse mai bine de 4 luni de cand nu mai iesisem in oras cu prietenii sau la o prietena. Viata mea intrase pe un traseu plin de monotonie si de fiecare data gaseam cate o scuza plauzibila sa nu mai ies din casa. O numeam cumva „astenie de primavara” pentru a avea scuza perfecta.

Dar Iulia a reusit in ziua aceea sa ma convinga ca „astenia mea de primavara se drege bine cu o felie de pizza si mult ketchup”.

Credeam ca vom fi doar noi, cei cativa colegi, vom manca o felie de pizza si vom pleca linistiti, insa Iulia isi invitase si alti prieteni la aceasta aniversare.

-Draga mea, el este Andrei, fratele meu. Te rog sa ignori orice ti-ar spune. Niciodata nu stiu daca vorbeste serios sau este o alta gluma de-a lui.

-Draga mea sarbatorita, gluma este parte din viata la fel cum viata este parte din gluma. N-ar fi mai bine sa le gustam pe ambele?! si intorcandu-se catre mine cu cea mai serioasa privire m-a masurat de sus pana jos, a ridicat din spranceana si apoi a continuat „apetisanta sau fierbinte?”

Putin cam incurcata m-am uitat la Iulia ca si cum as fi cautat un „colac de salvare”. Am mormait un „obosita”, dupa care au urmat doar hohotele de ras ale lui Andrei.

-Dodo pizza – apetisanta sau fierbinte cum o gasesti?

-A….apetisanta cand e fierbinte.Tu?!

  • -Apetisanta cand o servesc langa o fata asa frumoasa pentru ca fierbinte oricum o aduc baietii. Chiar asa?! Pentru tine conteaza lungimea? (probabil ca privirea mea siderata spunea mai multe asa incat Andrei  a continuat…) la cascaval ma refer. Stii, atunci cand iei o felie de pizza si cascavalul acela se intinde  de pe blatul  pufos, usor crocant…mie imi place cu extra cheese. Ai mancat Cheesy Chicken?! E combinatie perfecta de la Dodo! Ma rog, acum depinde ce insemana perfectiunea pentru tine?! Inalt, brunet si cu ochi verzi sau asa ca mine cu o pofta nebuna de …ah, uite ca a sosit!
  • Inca 5 minute daca mai se adaugau la aceasta livrare pizza si o mancam gratuit. Dar iata ca si de data aceasta Dodo Pizza se arata in adevarata sa speldoare, fierbinte si apetisanta, exact la timp.

Eu si Dodo – ea fierbinte, eu apetisanta… sau invers

Si in timp ce manca cu o pofta nebuna Andrei se uita la mine si spunea: „fierbinte, apetisanta, pur si simplu perfecta”.

Iulia care aparuse in „peisaj” se uita cand la mine, cand la Andrei. Cu o fata nedumerita, intreba sec:

-Dodo sau Didi?!

-Care Didi draga, Dodo! Dodo Pizza! Cate pahare de tequila ai baut?!

El nu stia atunci, dar eu eram Didi. Asa ma strigau toti colegii la serviciu – prescurtarea simpla de la Diana.

-Daca vrei sa stii cu exactitate, dupa numarul 3 nu le-am mai numarat, dar Diana este Didi iar Dodo este pizza. Asta in cazul in care dupa numarul 3 la tequila ai pierdut sirul.  Si ca sa revenim, cine este fierbine si apetisanta?

Si pentru ca Andrei era intr-o perfecta aromonie cu felia de pizza am continuat eu:

Eu si Dodo – ea fierbinte, eu apetisanta… sau invers

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

  1. Răspunde

    […] Eu si Dodo – ea fierbinte, eu apetisanta… sau invers […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns