Innapoi din viitor

Zumzetul albinelor si parfumul florilor de mai imi provoaca o stare de melacolie. In urma cu 20 ani smogul era atat de puternic incat abia mai reuseam sa respir. Cu fiecare zi simteam cum moare o parte din mine. Ne era teama sa deschidem ferestrele iar zgomotul de fond al masinilor din trafic devenise parte din decor.

Cand am ajuns la munte era atat de linsite incat eu si Andrei am petrecut ore intregi incercand sa adormim. Linistea „asurzitoare” era atat de perfecta incat ne parea totul nefiresc.

Astazi, la 20 de ani distanta simt si traiesc intr-un alt Univers. Unul in care zumzetul albinelor este simtita ca atunci cand evadam cateva zile la munte.

Fara smog, fara nici un strop de poluare, intr-o liniste respirabila, in care totul se reduce la evolutie.

Prezent in viitor

Tresar. Bratara finuta imi reaminteste ca este ora de plecare in timp ce televizorul imi selecteaza emisiunile preferate.

Garajul si-a deschis automat usile iar prizele s-au decuplat, semn ca masina mea este pregatita.

Selectez traseul pe care voi porni la drum din telecomanda, aleg Tronsonul doar dupa ce Jimi, robotelul, imi spune :

-Buna dimineata! Este ora 8. Drumul tau este astazi perfect pe Hipertronsonul A8. Destinatia Bucuresti, este o alegere extraordinara. Gasesti in drumul tau 130 de masini e-Mobility, fiecare cu traseu prestabilit. Pana la destinatie ti-am pregatit mapa de lucru. Am selectat temperatura la 23 de grade, umiditate 45% si am activat panoul hipervoltaic pentru tine.

 • -Multumesc Jimi! Stau linsitita, am rezervorul plin!
 • -Repeta te rog! Nu gasesc in setarile mele cuvantul „rezervorul”.
 • Incep sa rad in timp ce Jimi si-a pornit toate conexiunile electronice pentru a face legatura intergalactica spre trecut.
 • Ma urc in masina mea Mercedes-Benz EQC, setez cateva detalii pentru pilotul automat cu privire la oprirea din Zona 7, cu o mica ocolire pe Hipertronsul 5.

Privirea se ridica din mapa de foi electronice pentru cateva secunde. E atata liniste in jur incat ai crede ca astazi nu se mai fac deloc vanzari auto. Pe manerul auriu cu care fac activarea de lumina din interior straluceste aceeasi sigla ca acum 20 de ani: „Mercedes-Benz EQC – La fel de mercedes ca in prima zi”.

Cine ar fi crezut, acum 20 de ani, ca e-Mobility este viitorul ?!

Revin la una din foile electronice care se activeaza automat conectandu-se la Jimi.

 • -Am descoperit „rezervorul”. In prezent exista astfel de exponate la Muzeul AutomobilBenz. Fac programare pentru vizita?
 • Rad infundat in timp ce fisa electronica A74 se activeaza. Directorul Companiei imi trimite cateva fisiere pentru proiectul la care lucram.
 • -10 minute pana la destinatie. Autoparcarea se face in plan inclinat la 90 de grade, latitudine nordica si in unghi ascutit cu e-Mobility 189 care ajunge peste 16 minute si 20 de secunde. Pregatiti-va pentru debarcare. Nivel energie 89%, umiditatea din exterior 35%, temperatura 25 de grade.
 • ***
 • 5 ore mai tarziu ma reintorc la masina mea pentru a pleca spre casa. Activez ecranul pentru „Stiri & Noutati” si ma asez confortabil. Optez pentru un masaj al coloanei cervicale C3 si lombare L4 si setez aroma preferata de lavanda.

Stiri pe surse

„Auto Schunn, partener autorizat Mercedes-Benz, sărbătorește 45 de ani de activitate pe piața auto din România.” In urma cu 20 de ani  avea loc lansarea SUV-ului Mercedes-Benz EQC, primul membru din familia EQ, o nouă clasă de autoturisme Mercedes-Benz propulsate în proporție de 100% electric.”

Masajul placut si starea aceea de confort imi creeaza o stare de relaxare absoluta.

Innapoi din viitor

Un claxon infernal ma trezeste din somn in timp ce mirosul de gaze imi creeaza aceeasi senzatie de discomfort cu care m-am obisnuit in ultimii ani.

Jimi nu era nicaieri si zgomotul de fond al motoarelor este omniprezent.

Langa mine, pe masuta de cafea regasesc ziarul local pe care-l citisem innainte sa adorm in care scria cu litere mari:

 

„Auto Schunn, partener autorizat Mercedes-Benz, sărbătorește 25 de ani de activitate pe piața auto din România.”

Privirea imi cade involuntar peste imagina unei masini Mercedes-Benz EQC, alba, eleganta, un SUV electriv care urmeaza a fi lansat. Inevitabil incep sa ma gandesc la visul din viitor unde totul era cufundat intr-o liniste si-o armonie absoluta incat auzem si zumzetul albinelor.

Deschid lampa de aromoterapie, adaug cateva picaturi de lavanda si ma cuibaresc in pat. Imi doresc sa ma intorc in viitor. Sa-l regasesc pe Jimi si sa-i spun sa-mi faca programarea aceea la Muzeul AutomobilBenz pentru a regasii „rezervorul”. Imi doresc sa revad Hipertronsonul A8 in care aveam un e-Mobility alb, elegant…

Articol scris pentru proba 2 a competiției Spring Superblog 2019.

More about Georgiana Albu

Din dorinta de-a pastra undeva gandurile bune sau mai putin ...am ajuns la aceasta etapa.Uneori scriu depre ce-mi place , dar uneori sunt critica si spun "verde-n fata"!

Comments

 1. Răspunde

  Viitorul începe acum! Cine nu și-ar dori o astfel de mașină!?

 2. Răspunde

  Cu asa o masina nu poti decat sa visezi, pe unde ai putea merge

 3. Răspunde

  Viitorul ne rezerva multe in toate domeniile. Cine nu si-ar dori o astfel de masina?

 4. Răspunde

  Viitorul suna bine! Masinile electrice au castigat tot mai multi adepti an de an si e normal sa fie asa fiindca ne-am saturat de poluare.

 5. Răspunde

  ce vis frumos! sa speram ca nu va ramane doar la stadiul de vis!

 6. Răspunde

  Deci vreau sa zic ca nu stiu cum ti s a parut tie proba asta, da eu am simtit ca e crima si pedeapsa 🤣

 7. Răspunde

  Tehnologia evolueaza asa ca ne putem bucura de cele mai reusite inventii.

 8. Răspunde

  Viitorul sună/arată bine! Doar să-l apucăm de la atâta poluare.
  Succes!

 9. Răspunde

  Mercedes te ajută să visezi la un viitor mai bun, mai frumos, mai performant.

 10. Răspunde

  Mi-a placut tare mult articolul tau si modul in care ai abordat aceasta tema. ce-i drept si eu visez la o masina de acest gen

 11. Răspunde

  Frumos vis, n-am ce zice! Viitorul suna bine. 😀

Leave a Reply

Lasă un răspuns